Carros

Nieuwe instructieauto's voor Slotemakers Anti-Slipschool

(23 juli 2001)

Slotemakers Anti-Slipschool heeft zes nieuwe Opel's Astra in gebruik genomen. Neerlands meest bekende, dit jaar alweer 44 jarige, antislipschool is onderdeel van de Delftse tuningspecialist Interstate Europe B.V. Voor hun instructie vertrouwd de antislipschool al meer dan 16 jaar op Opel. De instructieauto's zijn voorzien van een uitschakelbaar ABS-systeem en airco. Eén auto is uitgerust met een automaat.

Slotemakers Anti-Slipschool rijdt altijd met zeer jonge auto's. Aan het begin van iedere zomer maken de instructieauto's traditioneel plaats voor nieuwe exemplaren. De bekendste antislipschool van Nederland koos net als de afgelopen zestien jaar voor Opel. De nieuwe Opel Astra's zijn uitgerust met een uitschakelbaar ABS-systeem, zodat de cursisten overduidelijk de voordelen van het antiblokkeersysteem kunnen ervaren en leren hoe ze moeten reageren als het ABS in werking treedt. De airconditioning in de auto's verhoogt niet alleen het comfort, maar ook het resultaat van de cursussen. Bestuurders die 'het hoofd koel houden' kunnen zich immers beter concentreren! De sleutels van de zes Opel Astra's van het type Pearl 1.6i werden in ontvangst genomen door Ton Lijnkamp, die al 32 jaar bij Slotemakers Anti-Slipschool werkt. De auto's werden overhandigd door Coen van der Vorm, verkoper bij de Opel-dealer Het Motorhuis Heemstede.

De overhandiging van het nieuwe wagenpark vond voor de (voor)laatste keer plaats op de vertrouwde locatie langs de toegangsweg van Circuit Park Zandvoort. Slotemakers Anti-Slipschool gaat volgend jaar immers verhuizen naar een ultramoderne locatie gelegen vlakbij het huidige terrein. De nieuwbouw betekent een belangrijke stap in de al jaren geleden ingezette opwaardering van 'antislipschool' naar 'compleet rijvaardigheidscentrum'.

Slotemakers Anti-Slipschool biedt diverse leerzame en leuke cursussen, evenals (ont)spannende incentives voor kleine en grote groepen. De dagvullende antislipcursus is de bekendste cursus. Na een theoriegedeelte gaan de cursisten de spekgladde baan op voor oefeningen in het opvangen van een slippende auto en in het remmen op een gladde ondergrond. Deze cursus kost f 315,- inclusief lunch op doordeweekse dagen en f 330,- in het weekeinde. De cursus kan ook met een caravan achter de auto worden gevolgd! Een nieuwe cursus is de Compact Antislipcursus, die van mei tot en met september van 18.15 tot 21.30 uur wordt gegeven. Deze compacte antislipcursus bevat dezelfde oefeningen als een reguliere antislipcursus, de oefentijd per onderdeel is echter korter. Deze cursus kost f 220,-. Steeds meer bedrijven, (sport)clubs en verenigingen ontdekken de populaire incentives van Slotemakers Anti-Slipschool, bestaande uit een antislipoefening, een slalomproef, karten en rijden op een quad. Het programma kan een dag of een dagdeel beslaan. Slotemakers Anti-Slipschool heeft ook cadeaubonnen, een leuk en 'veilig' cadeau!

Slotemakers Anti-Slipschool werd in 1957 opgericht door Rob Slotemaker. Meer dan 130.000 automobilisten verbeterden de afgelopen 44 jaar hun rijvaardigheid bij de bekendste en populairste antislipschool van Nederland.

Deel: ' Nieuwe instructieauto's voor Slotemakers Anti-Slipschool '
Lees ook