Ingezonden persbericht

Nieuwe intel-producten versnellen transitie naar hogere ethernet-snelheden

Nieuwe GbE Controller, eerste 10 GbE Server Adapter en kleine optische transceiver voor bedrijfsnetwerken

Kontich, 18 maart 2003 - Intel Corporation introduceert vandaag verschillende geavanceerde Ethernet-producten waarmee data tussen desktop-pc's en servers sneller over bedrijfsnetwerken kan worden getransporteerd. De nieuwe producten zullen de adaptatie van Gigabit Ethernet-verbindingen op desktops en de transitie naar 10-Gigabit Ethernet (10 GbE) in bedrijfssystemen versnellen. Een van de nieuwe producten is een GbE Controller - de eerste 10 GbE-serveradapter voor bedrijfsnetwerken - die als eerste is gebaseerd op Intels nieuwe Communication Streaming Architecture (CSA). Daarnaast brengt het bedrijf een kleine 10 Gbps XFP optische transceiver op de markt, die op verschillende datasnelheden opereert - de eerste 4-port GbE-netwerkadapter voor servers -, en een PCI-gebaseerde GbE Controller voor clients.

"Net zoals het snelgroeiende verkeer vraagt om meer rijstroken, leidt groeiend dataverkeer tot een grotere vraag naar bandbreedte op bedrijfsnetwerken", zegt Tim Dunn, Vice-President van Intel Communications Group en General Manager Platform Networking Group bij Intel. "Het is ons doel om ervoor te zorgen dat netwerken de steeds toenemende prestaties van pc's en server kunnen bijhouden en tegemoetkomen aan het toenemende aantal applicaties dat veel bandbreedte vraagt."

Nieuwe CSA-technologie verdubbelt doorvoer
De nieuwe Intel® PRO/1000 CT Desktop Connection werkt samen met de binnenkort te verschijnen Spingdale- en Canterwood-chipsets van Intel. Deze verdubbelen de capaciteit van GbE-netwerkconnecties voor desktop-pc's. De PRO/1000 CT Desktop Connection maakt gebruik van de nieuwe Intel Communication Streaming Architecture (CSA). CSA is een specifieke bus die een rechtstreekse verbinding legt naar de geheugencontroller-hub. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van de PCI-bus op de I/O-controller-hub, waardoor er bandbreedte vrij blijft voor andere I/O-operaties. De CSA-verbinding maakt bidirectionele datastromen van 2 Gbps mogelijk: twee keer zoveel bandbreedte als de bestaande 32-bit PCI-bus. De grotere bandbreedte van CSA zorgt voor een significante prestatieverbetering van tal van netwerkgerelateerde applicaties, zoals gelijktijdig gebruik van bijvoorbeeld e-mail, en van bandbreedte-intensieve toepassingen, zoals Engineering- applicaties die veel verkeer met een netwerkdatabase vereisen. Dergelijke voordelen laten zich vooral gelden in multitasking situaties waarbij de PRO/1000 CT Desktop Connection wordt gebruikt in combinatie met een Intel® Pentium® 4-processor met Hyper-Threading-technologie.

Eerste 10 GbE-serveradapter
De Intel® PRO/10 GbE LR Server Adapter is 's werelds eerste 10 GbE netwerkinterfacekaart (NIC) voor servers. Voorheen werd 10 GbE-technologie gebruikt voor de verbindingen tussen hoge capaciteitswitches in vooral supercomputing-omgevingen en niet voor het verbinden van switches met LAN-servers. De PRO/10 GbE LR Server Adapter introduceert de voordelen van de hoge snelheid van 10 GbE-connectiviteit in LAN-omgevingen voor het ondersteunen van het toenemende aantal grootschalige systemen en bandbreedte-intensieve applicaties, zoals imaging en data-mirroring. De nieuwe adapter ondersteunt afstanden tot 10 kilometer in combinatie met single-mode glasvezel.

"De Sanda National Laboratories evalueert op dit moment de Intel PRO/10 GbE Server Adapter samen met Cray, Inc. voor het ASCI Red Storm-project, de nieuwste 40 TeraOps-supercomputer die een 10 GbE-bestandssysteem en een I/O-servicesinfrastructuur moet ondersteunen", zegt Len Stans, Manager bij het Sandia Advanced Networking Integration Department. "Het commitment van Intel om de adapterprestaties te optimaliseren en om te ontwikkelen op basis van open standaarden, stelt ons in staat om tegemoet te komen aan de I/O-netwerkprestatiedoelstelling voor het Red Storm-project van 25 GB/s."

Optische transceiver completeert 10 Gbps-producten voor de zakelijke markt Intel voegde de Intel® TXN18107 10 Gbps XFP Transceiver toe aan haar lijn van 10 Gbps optische producten. De transceiver werkt op verschillende datasnelheden - OC-192, 10 GbE en 10 Gigabit Fibre Channel, waardoor een enkel onderdeel voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt, wat OEM-kosten terugdringt. De TXN18107 is XFP-compliant en daarmee de kleinste transceiver met de hoogste poortdichtheid - tot 16 poorten per lijnkaart. Daarnaast voorziet de transceiver in een seriële elektrische interface, waardoor het geschikt is voor bedrijf-LAN's en Storage Area Networks. Met de introductie van deze transceiver is Intel de eerste leverancier die producten levert voor alle optische MultiSource Agreements (MSA's). OEM's beschikken zo over betrouwbare standaardproducten die geleverd worden door één leverancier.

Andere nieuwe server- en GbE-producten
De nieuwe Intel® PRO/1000 MT Quad Port Server Adapter is de eerste netwerkadapter die vier GbE-poorten biedt. Dit maakt meervoudige GbE-doorvoer mogelijk, evenals automatische poort-fail-over en verbindingen naar meerdere LAN-segmenten. De adapter biedt vooral voordelen in omgevingen met veel servers, beperkte PCI- of PCI-X-slots en netwerken met veel verkeer. De nieuwe Intel® PRO/1000 MT Network Connection biedt een PCI-gebaseerde GbE-oplossing met een laag stroomverbruik en de geavanceerde beheermogelijkheden van de Alert Standard Forum 2.0-specificaties.

Prijs en beschikbaarheid
Naar alle waarschijnlijkheid zullen bijna al deze nieuwe producten eind maart 2003 beschikbaar komen. De Intel PRO/1000 CT Desktop Connection kost $29,95, de Intel TXN18107 10 GbE XFP Optical Transceiver kost $500,00 per volume. De Intel PRO/10 GbE LR Server Adapter kost $7.995,00 en zal in april 2003 beschikbaar zijn. De Intel PRO/1000 MT Quad Port Server Adapter kost $575,00. De Intel PRO/1000 MT Network Connection kost $29,95.

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.

Voor digitaal fotomateriaal kunt u contact opnemen met Caroline de Zoeten van Lammers van Toorenburg Benelux PR op tel.: 030 656 5070 of per e-mail via caroline@lvtpr.nl

Voor verdere informatie:
Intel Corporation
Kristof Sehmke
Tel.: +32 (0)3 450 0913
E-mail: Kristof.Sehmke@intel.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Caroline de Zoeten
Tel.: +31 (0)30 656 5070
E-mail: caroline@lvtpr.nl

Intel is a trademark or registered trademark of Intel Corporation or its subsidiaries in the United States and other countries. * Other marks and brands may be claimed as the property of others.

Deel: ' Nieuwe Intel-producten versnellen transitie naar hogere ethernet-sne.. '
Lees ook