Gemeente Amsterdam


Nieuwe interim-directeur Sociale Dienst Amsterdam benoemd

Het college van B&W heeft de heer A.W. (André) Jansen aangesteld als nieuwe algemeen directeur ad interim van de Sociale Dienst Amsterdam (SDA). Jansen, op dit moment directeur van de dienst Stadstoezicht, wordt de opvolger van mr. J.M. de Jonge, die sinds april jl. tijdelijk de SDA leidde.

De Jonge heeft sinds zijn aantreden na de managementcrisis met succes gewerkt aan de consolidatie van de SDA. Vanuit het bestuur ligt er mede na de aanwijzingen van minister Vermeend een nieuwe opdracht, die het noodzakelijk maakt om op korte termijn resultaten te behalen. Daartoe heeft het college in eigen kring een algemeen directeur gezocht die Amsterdam en het Amsterdamse bestuur goed kent.

Jansen zal zorgdragen voor de uitvoering van de actie 'Schoon Schip' en de Banenmarkt, die gericht zijn op het inlopen van de achterstanden bij de SDA. De nieuwe interim-directeur heeft de opdracht om eind augustus het plan van aanpak voor deze inhaaloperatie en voor de structurele verbetering van de SDA te presenteren. De werving van een nieuwe directeur zal ondertussen worden voortgezet.

Het college heeft ingestemd met de uitgangspunten voor het plan van aanpak voor 'Schoon Schip' en de Banenmarkt, evenals de gezondmaking van de SDA. Dit vormt de verdere uitwerking van de op 3 juli jl. door De Jonge en wethouder Van der Aa (Sociale Zaken) gepresenteerde voorstellen die gericht zijn op het aan het werk helpen van bijstandscliënten van de SDA en van de eerste rapportage van De Jonge.

Voorafgaand aan de vaststelling van dit plan van aanpak wordt alvast gestart met een aantal activiteiten. Een nieuwe intakeprocedure voor cliënten wordt per 1 augustus a.s. ingevoerd. Tegelijkertijd starten de voorbereidingen voor 'Schoon Schip' (start in september) en de Banenmarkt (start in oktober of november).
De taken van Jansen bij Stadstoezicht zullen worden waargenomen door de heer F.M.G. Eggink, adjunct-directeur bij Stadstoezicht. Jansen blijft overigens als lid van de directie betrokken bij Stadstoezicht.-

© gemeente Amsterdam - 18-07-2001

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe interim-directeur Sociale Dienst Amsterdam benoemd '
Lees ook