Ministerie van Financien

Titel: Nieuwe internetsite ministerie van FinanciënPersbericht

No 01/212

Den Haag

12 juli 2001

Nieuwe internetsite ministerie van Financiën

Op donderdag 12 juli om 16.30 uur is de nieuwe internetsite van het ministerie van Financiën 'live' gegaan. Aanleiding voor de nieuwe website was de wens om de minfinsite gebruiksvriendelijker te maken. Daarom is de indeling van de nieuwe site niet langer gebaseerd op de organisatiestructuur, maar op de interessegebieden van de bezoeker: de actuele Financiënonderwerpen. De verschillen ten opzichte van de oude site zijn te vinden in de vormgeving, de mogelijkheid tot personalisering van de homepage, een nieuwe rubriekindeling, en een 'ticker tape' op de homepage. De nieuwsberichtenservice wordt gehandhaafd. Hiervoor moeten de huidige gebruikers van de minfinsite en alle subsites (Domeinen, PPS) zich wel opnieuw aanmelden.

De site is in de nieuwe huisstijl van Financiën vormgegeven. De berichten op de homepage zijn in drie kolommen verdeeld, waarin de rubrieken Vandaag, Deze week en Achtergrond zijn opgenomen. Verder zijn er de rubrieken Fiscaal Nieuws, Begrotingsnieuws, Internationaal Monetair Nieuws en Overig Nieuws. De rubriek Vandaag geeft een overzicht van de persberichten van Financiën. De 'ticker tape', die bovenaan het beeld doorloopt, laat de titels uit de rubriek Vandaag zien. Deze zijn doorklikbaar naar het originele document.

In de navigatiestructuur worden de afspraken nagevolgd die in de interdepartementale commissie Gemeenschappelijk Webbeleid zijn gemaakt.De vier inhoudelijke rubrieken krijgen een plaats in het linkerframe op de startpagina: Actueel, Terzake, Opinie, Veelgestelde vragen. De vijf organisatorische rubrieken krijgen een plaats in het topframe: Organisatie, Vacatures, Links, Service en Zoeken. Daarnaast is er een Engelstalige versie van de site. Gebruikers hebben de mogelijkheid een persoonlijke homepage te maken, waarbij ze eigen nieuws-onderwerpen kunnen selecteren en favoriete links kunnen aanleggen.

De URL van de website is hetzelfde gebleven: www.minfin.nl.

Woordvoerder: drs. S.A.E. Schrover

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe internetsite voor ministerie van Financiën '
Lees ook