AutoRai

4-3-2003

Nieuwe Jaguar XJ slaat nagels uit

Jaguar scherpt op een bijzondere manier haar nagels. Op 2 mei aanstaande verschijnt de nieuwe aluminium Jaguar XJ in de showroom van de Regionale Jaguar Centra. Niemand heeft er nog mee kunnen rijden. Toch tekenden al 150 Nederlanders een order voor deze soepele, krachtige sedan.

Dit eclatante eerste succes onderstreept dat er ondanks berichten over de mindere economie volop bereidheid tot het investeren in producten met werkelijke allure en kwaliteit bestaat.

Met zijn spraakmakende combinatie van stijl, geavanceerde techniek, sportiviteit, ruimte en kwaliteit is de nieuwe Jaguar XJ een hoogst begerenswaardig nieuw model in het actuele aanbod in de topklasse. Karakteristieke allure is gecombineerd met een eigentijdse uitstraling, veel ruimte en comfort en met een revolutionaire constructie die de auto opmerkelijk licht en sterk maakt. Dit blijkt tot groot enthousiasme te leiden bij zowel mensen die al een XJ rijden als bij diegenen die tot dusver aan de auto voorbijgingen en een ander merk kozen.

De productie van de geavanceerde zelfdragende aluminium XJ carrosserie komt nu op snelheid en momenteel worden de autos gebouwd voor de showrooms en voor de eerste afleveringen. Op 2 mei debuteert hij vervolgens bij de veertien Nederlandse Regionale Jaguar Centra.

Een aantal klanten en andere relaties heeft de nieuwe Saloon al kunnen bekijken tijdens previews op onder meer de Amsterdam AutoRAI. Daar werden ook de consumenten adviesprijzen bekend gemaakt. Dat er met de auto nog niet kon worden gereden en dat de definitieve introductiedatum geruime tijd nog niet bekend was, bleek geen beletsel te zijn voor enthousiaste klanten om hun handtekening onder een aankooporder te plaatsen.

De prijslijst van de nieuwe Jaguar XJ start bij 82.550,- voor de XJ6 3.0 liter. Een XJ8 3.5 liter kost vanaf 93.550,- en het topmodel, de Super V8 met evenveel motorvermogen als luxueuze voorzieningen, staat voor 147.450,- in de prijscourant. Een opmerkelijk aantal bestellingen werd genoteerd voor de snelste, fraaiste modellen zoals de opwindende 400 pk sterke XJR.

In een prijssegment waarin de totale verkoop relatief beperkt is, mag het eerste succes van de nieuwe Jaguar XJ al met al opzienbarend worden genoemd. Om het zo te zeggen: de kat scherpt haar klauwen om verder te kunnen toeslaan

Deel: ' Nieuwe Jaguar XJ slaat nagels uit '
Lees ook