Nieuwe digitale camera Kodak DC265 bouwt voort op 'intelligente' voorganger

Vianen, 4 maart 1999. Kodak Digital & Applied Imaging (D&AI) annonceert een nieuwe digitale camera, de DC265, met meer mogelijkheden dan de populaire voorganger, de DC260. De DC265 is per eind maart beschikbaar voor een prijs van Dfl 2.399,-/ Bfr. 45.000, inclusief BTW. De nieuwe camera biedt, naast de scriptingmogelijkheden en de 1.6 megapixel sensor van zijn voorganger, belangrijke prestatieverbeteringen.

Pierre Schaeffer, regionaal general business manager voor Kodak D&AI, Europa, Afrika en het Midden-Oosten: "Onze DC260 kreeg bekendheid als een uitstekende digitale camera. De DC265 gaat, dankzij de uitgebreidere digitale en fotografische attributen, en het Premium-pakket, een stap verder, waardoor het een zeer aantrekkelijke camera is voor veeleisende digitale gebruikers."

De DC265 heeft een 3X optische zoom (equivalent aan 38 tot 115 mm). Deze kan digitaal tot 6X worden vergroot. Net als bij een traditionele, professionele camera kan de gebruiker deze aan een externe flitser koppelen. De DC265 heeft tevens een album-opslagmogelijkheid waarmee de gebruiker opnamen kan organiseren tot 'digitale foto-albums.'

De DC265 maakt het mogelijk om de werking van de camera aan te passen via het Flashpoint Digita besturingssysteem, dat Digita Script-software omvat. Om te verzekeren dat fotografen op efficiëntere wijze meer opnamen kunnen maken, heeft het nieuwe model een focusbereik van 20 centimeter tot oneindig.

Voor de uitwisseling van beelden tussen verschillende apparatuur ondersteunt de DC265 de Universal Serial Bus (USB) interface voor zowel Macintosh als PC. Met USB is een snellere overdracht mogelijk dan met het gebruik van seriële of IrDA poorten. Opnamen kunnen worden overgezet naar laptops of notepads. Gebruikers kunnen eveneens opnamen draadloos overzetten van de ene naar de andere camera mits die beschikken over infraroodmogelijkheid (IrDA).

Een ingebouwde beeldoriëntatiesensor waarborgt dat, ongeacht de camerahoek, het zoekerbeeld altijd met de juiste zijde boven verschijnt op het 50mm LCD-paneel. Via de audio-ingang kunnen gebruikers geluid opnemen bij hun opnamen. Ook kunnen de opnamen worden bekeken op een TV of via een LCD-projector met een video-out-mogelijkheid.

De DC265 wordt geleverd met Kodak's Picture Easy 3.1 software, waarmee de gebruiker via de grafische gebruikersinterface eenvoudig toegang krijgt tot de opnamen. Ook Adobe PhotoDeluxe en Adobe PageMill-software wordt standaard bijgeleverd.

Naadloze connectiviteit wordt geboden door seriële en USB-kabels voor Mac en PC, audio/video-kabels en CD/ROM-software. Een lensadaptor is ook verkrijgbaar waardoor de DC265 kan worden gebruikt met 37mm lensdraad voor groothoek-, tele- of diopterlenzen en filters.

Verbeteringen van de DC265

* Sneller gebruiksklaar (in minder dan 5 seconden);
* Snelle beeldverwerking (15 seconden) en LCD-reviews (minder dan 0.5 seconde);

* Verdriedubbeling van de opnameprestaties - tussen de 6 en 24 opnamen per seconde;

* Grotere batterijcapaciteit met verbeterde power-management en het gebruik van vier alkaline batterijen en vier NiMH AA batterijen inclusief lader;

* Een 16 MB CompactFlash kaart voor de standaard-opslag tot 120 opnamen;

* Een additionele mogelijkheid tot compressie - 'Super', die een betere compressie biedt dan de DC260's 'Best' instelling (geleverd als een script op de CompactFlash kaart van de camera);

* Digital Print Order Format (DPOF) - een standaard die gebruikers in staat stelt een specifieke keuze te maken uit de foto's op de opslagkaart van de camera, en die het printen van digitale beelden en het afdrukken door fotolaboratoria vereenvoudigt;

* Volledig Jaar 2000-bestendig.

Om de functionaliteit en de aantrekkelijkheid te vergroten, levert Kodak de camera ter introductie met een Premium Pack, dat waardevolle accessoires bevat, waaronder:


* Extra 16MB geheugenkaart;

* Extra 4x NiMH batterijen;

* PCMCIA-adapter;

* Cameratas;

* Beeldopslag- en bewaarsoftware.

De laatste informatie over Kodak's digitale producten en diensten is beschikbaar op Internet: http://www.kodak.com.

Kodak Digital & Applied Imaging maakt deel uit van de Eastman Kodak Company en verzorgt snelle, gemakkelijke en effectieve end-to-end oplossingen voor digitale beeldverwerking, voor zowel zakelijk, professioneel als persoonlijk gebruik. Het productportfolio omvat alle aspecten van het digitale proces, van opname en opslag tot beeldmanipulatie en afdruk, met onder andere digitale camera's, draagbare scanners, printers en print en cd-media.

Deel: ' Nieuwe Kodak DC265 bouwt voort op 'intelligente' voorganger '
Lees ook