Ingezonden persbericht


Nieuwe Kodak-desktopscanners combineren compact design met snelheid

KODAK i1200- en i1300-scanners scannen ieder document en verhogen productiviteit

Vianen, 23 mei 2006 - Kodak Document Imaging legt met zijn compacte en krachtige, nieuwe desktopscanners de lat weer hoger. De KODAK i1200- en i1300-scanners combineren een aantrekkelijk design met uiterst snelle scanmogelijkheden. Dit alles in een compacte behuizing, waardoor ze minimale werkruimte in beslag nemen. Diverse nieuwe mogelijkheden zorgen voor optimaal gebruiksgemak en verhoogde productiviteit. Bedrijfsafdelingen, projectgroepen en kleine vestigingen kunnen met de KODAK i1200 en i1300 alle soorten documenten scannen, beheren en bewerken.

Het nieuwe scanneraanbod van Kodak bestaat uit vier modellen: de i1210 simplex en i1220 duplex voor bijvoorbeeld werkgroepen scannen 30 pagina's per minuut. De i1310 simplex en i1320 duplex, die bij uitstek geschikt zijn voor afdelingen, kunnen zelf 60 pagina's per minuut scannen in zwart-wit, grijstinten of kleur. Alle modellen zijn uitgerust met multifeed-detectie.

De KODAK i1200- en i1300-scanners verwerken uiteenlopende documenten: van kleine ID-kaarten en creditcards tot en met A4-formaat. Ook afwijkende formaten zoals inschrijfformulieren voor leningen, verzekeringen, medische data of geografische log-gegevens vormen geen probleem. De scanners worden geleverd met een complete softwarebundel. Deze bevat onder andere applicaties voor documentbeheer en voor Optical Character Recognition (OCR). Dit zijn respectievelijk KODAK Capture Software Lite, Nuance SCANSOFT PAPERPORT en OMNIPAGE. Deze software zorgt voor maximale capaciteit en flexibiliteit voor papierintensieve omgevingen, waaronder organisaties op het gebied van financiën, accountancy, verzekeringen, gezondheidszorg, onderwijs, transport, justitie en overheid. Dit maakt de nieuwe reeks Kodak-scanners de juiste keuze voor iedere organisatie die haar papieren bedrijfsprocessen wil stroomlijnen.

Gebruikers hebben de keuze tussen eenzijdige of dubbelzijdige scanfunctionaliteit. De meegeleverde Perfect Page-beeldverwerkingstechnologie van Kodak garandeert een hoogwaardig scanresultaat. Deze software biedt ook mogelijkheden voor beeldbewerking en het automatisch aanpassen van de helderheid en contrastwaarden (iTresholding). De scanvolgorde is hiervoor niet van belang. Medewerkers hoeven beelden niet dubbel te scannen of per document de instellingen te wijzigen. Dit zorgt voor toenemende productiviteit.

De belangrijke innovaties van de nieuwe scanners

Een eenvoudig te koppelen flatbet-accessoire - Deze losse, demontabele flatbet-unit is met een kabel van twee meter aan de scanner te koppelen. Hierdoor is deze op de meest praktische manier en plaats neer te zetten. Ook kwetsbare of afwijkende documenten met een hoge resolutie (tot 1200 dpi) zijn te scannen. Deze flexibiliteit is uniek ten opzichte van vergelijkbare scanners die alleen statische mechanische koppelingen bieden.

Ergonomische invoer - Gebruikers van scanners moeten zich vaak in allerlei bochten wringen om de apparatuur goed te bedienen. De nieuwe Kodak-scanners hebben als eerste een ergonomisch ontwerp met een flexibele invoer. Zo is de invoerhoek eenvoudig aan te passen voor losse scanopdrachten of voor een hele stapel.

Smart Touch-scanning - Het verzenden van scans naar diverse locaties kan zeer complex zijn. Met de Smart Touch-opties is dit proces te vereenvoudigen. Met één druk op de knop kunnen gebruikers gescande documenten printen, opslaan of versturen. Verder is het ook zeer eenvoudig om doorzoekbare PDF's of e-mails te creëren.

"De hoeveelheid bedrijfsdocumenten blijft groeien en compliance-eisen zetten documentbeheer onder druk. Hierdoor is scanning steeds vaker een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Deze nieuwe scanners bieden bedrijven snel en eenvoudig hoogwaardige digitale bestanden en houden zowel de kosten als de benodigde ruimte in de hand", zegt Hauke Fast, Product Marketing Manager Document Imaging bij Kodak. "De KODAK i1200- en i1300-scanners onderscheiden zich op het vlak van prestaties, veelzijdigheid, gebruiksgemak en betaalbaarheid. Deze kenmerken zijn gebaseerd op de diepgaande kennis en expertise van Kodak op het vlak van documentmanagement en scanning. Bovendien luisteren we zorgvuldig naar onze wereldwijde klanten om te garanderen dat onze nieuwe oplossingen voldoen aan hun eisen."

De nieuwe scanners worden geleverd met een jaar Europese garantie, inclusief standaardvervanging en een reactietijd van maximaal vier dagen. Klanten kunnen de garantie optioneel verlengen tot drie jaar en een gegarandeerde reactie op de volgende werkdag. Kodak Service & Support is een vooraanstaand leverancier van ondersteunende diensten voor document imaging. De adviesprijs varieert van 800 tot 3.000 euro.

Over Eastman Kodak Company

Kodak is 's werelds belangrijkste pionier in de beeldverwerkingsindustrie en levert toonaangevende producten en services aan consumenten, bedrijven, overheden en de gezondheidszorg. Kodak richt zich op een verdere groei in de digitale verwerking van beelden om mensen te ondersteunen beter gebruik te maken van beelden en informatie in hun werk en privéleven. Consumenten gebruiken de producten en diensten van Kodak voor digitale en traditionele beeldverwerking om hun foto's op elk gewenst moment en vanaf elk gewenste locatie te maken, af te drukken en te verzenden. Bedrijven kunnen met de oplossingen van Kodak voor prepress-, conventionele en digitale afdrukken en digitale documentverwerking effectief met hun klanten over de gehele wereld communiceren. Professionals op het creatieve vlak vertrouwen op de technologie van Kodak om met behulp van stilstaande of bewegende beelden hun boodschap op een unieke manier te verspreiden. En toonaangevende organisaties in de gezondheidszorg gebruiken de innovatieve producten, services en workflow-oplossingen van Kodak om de patiëntenzorg te verbeteren en de efficiency van het beschikbaar stellen van informatie binnen en buiten hun onderneming te maximaliseren. Kodak behaalde in 2005 een omzet van 14,3 miljard dollar.

Meer informatie over Kodak is te vinden op www.kodak.nl.

Kodak is een handelsmerk van Eastman Kodak Company.

Voor meer informatie en/of digitaal beeldmateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR Kodak Document Imaging Dennis Hompes Peter de Boer Telefoon: 030 - 65 65 070 Telefoon: 0347 - 36 39 00 E-mail: kodak@lvtpr.nl E-mail: pnc.deboer@kodak.com www.lvtpr.nl www.kodak.com/go/docimaging


Deel: ' Nieuwe Kodak-desktopscanners combineren compact design met snelheid '


Lees ook