Nieuwe Kodak Ultima 80 CD-R biedt grotere capaciteit dan standaard CD's

Kodak breidt CD-portfolio uit met Ultima 700 MB/80 minuten-media

Vianen, 15 september 1999 - Kodak Digital & Applied Imaging, marktleider op het gebied van CD-recordables, breidt haar assortiment uit met de 700 MB/80 minuten CD-R Ultima. Deze heeft 50 MB, of zes minuten, meer opslagcapaciteit dan een standaard CD-R en is voorzien van een duurzame, zilveren reflectielaag. Door het gebruik van een zeer corrosiebestendige zilverlegering gaat de CD-R Ultima zes keer langer mee dan vergelijkbare producten, zonder dat de reflecterende eigenschappen minder zijn.

De nieuwe disks van Kodak bieden een grote opslagcapaciteit, zijn betrouwbaar, duurzaam en compatibel met de meeste CD-R branders en lezers en zijn geschikt voor een zeer brede doelgroep, van kleine bedrijven, grafische bureaus, reclamebureaus en muziekstudio's tot thuisgebruikers.

De multisession disks bieden consumenten de mogelijkheid om op één CD tot 700 MB aan data op te slaan of tachtig minuten voor het opnemen van digitaal geluid. Deze capaciteit is te vergelijken met 485 floppydisks. Hierdoor is de Ultima 80 CD-R de meest kosteneffectieve opslagmethode van dit moment.

Pierre Schaeffer, regional business manager voor Kodak D&AI, Europa, Afrika en het Midden-Oosten: "Met de lancering van de nieuwe Ultima 80 CD-R bieden we een kwalitatief hoogwaardige oplossing die toegesneden is op de behoeften van een snelgroeiende CD-R markt. Door een 700MB/80 minuten-CD te introduceren, bieden we zowel zakelijke als thuisgebruikers een optimale oplossing voor de opslag, de distributie en het kopiëren van grote hoeveelheden gegevens op een veilige, eenvoudige en betaalbare manier."

De nieuwe Kodak-CD voldoet aan de Orange Book-compatibiliteitseisen voor gebruik in CD-R-spelers en het branden van CD's met hiervoor bedoelde software en is tevens voorzien van de bekende Infoguard-beschermingslaag, die bestand is tegen krassen en vingerafdrukken. De CD voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaarden die Kodak aan al haar CD's stelt. De nieuwe Kodak Ultima 80 CD-R maakt deel uit van een assortiment met de volgende producten:

* Inkjet & Thermal Printable producten;

* Kodak CD-R Gold Ultima (8x certificatie);

* Kodak CD-R Ultima (8x certificatie);

* Kodak CD-R Gold Ultima Lacquer gecoat;

* Kodak CD-RW;

* Kodak Digital Audio Gold CD-R.

Over de zelf ontwikkelde reflectielaag-technologie van Kodak Zilveren reflectielagen zijn de afgelopen jaren standaard geworden in de CD-R branche. Diverse experts hebben echter vraagtekens geplaatst bij de duurzaamheid van disks met een volledig zilveren reflectielaag, omdat zilveren producten (zoals juwelen, munten en gebruiksvoorwerpen) in de loop der tijd oxideren en doffer worden.

Kodak deelt deze bezorgdheid en heeft besloten om geen CD-R media aan te bieden met een volledig zilveren laag. Technici van Kodak hebben daarom zelf een stabiele en zeer corrosiebestendige zilverlegering ontwikkeld om de gebruiksduur van Kodak CD-R Ultima media te verhogen zonder de reflecterende eigenschappen te verminderen. Bij testen is gebleken dat de Kodak CD-R Ultima zes keer langer mee gaat dan vergelijkbare CD's met een volledig zilveren reflectielaag. De reflectielaag, die de weerkaatsende eigenschappen van zilver combineert met de corrosiebestendigheid van goud, blijkt bovendien zeer stabiel en duurzaam te zijn onder extreme omstandigheden.

Over de CD-industrie
Analisten verwachten dat in het jaar 2000 wereldwijd 1,5 tot 2 miljard CD-R disks verkocht zullen worden. Naar verwachting neemt dit toe tot 2,5 à 3 miljard in 2001. Deze groei wordt gestimuleerd door de standaardisatie en uitwisselbaarheid van het CD-formaat en de snelle groei van het aantal CD-rom-lezers en audio CD-spelers. De sterke groei van de vraag naar voordelige, grootschalige opslagmethoden en het verschijnen van de voordelige desktop CD-recorders stimuleert eveneens de vraag naar de CD-R media.

Over Kodak CD-R
CD-R media zijn geschikt voor het opslaan van grote hoeveelheden digitale informatie en zijn goedkoper dan papier, floppy, JAZ en Syquest disks. Ze zijn zowel geschikt voor kleinschalig als grootschalig vermenigvuldigen. Organisaties van iedere grootte kunnen Kodak CD-R media gebruiken voor een groot aantal toepassingen, inclusief archivering, intern delen van gegevens, distributie van bèta-software, professionele muziekdemo's en distributie van informatie.

Kodak is een toonaangevend, wereldwijd actief fabrikant van CD-R media, en beschikt over een ontwerp- en ontwikkelcentrum in Rochester (New York) en productiefabrieken in Yougal (Ierland) en Guadalajara (Mexico).

De laatste informatie over Kodak's digitale producten en diensten is beschikbaar op Internet: http://www.kodak.com.

Kodak Digital & Applied Imaging maakt deel uit van de Eastman Kodak Company en verzorgt snelle, gemakkelijke en effectieve end-to-end oplossingen voor digitale beeldverwerking, voor zowel zakelijk, professioneel als persoonlijk gebruik. Het productportfolio omvat alle aspecten van het digitale proces, van opname en opslag tot beeldmanipulatie en afdruk, met onder andere digitale camera's, draagbare scanners, printers en print en cd-media.

Deel: ' Nieuwe Kodak Ultima 80 CD-R biedt grotere capaciteit '
Lees ook