NOC*NSF


Nieuwe leden NOC*NSF AtletenCommissie

Carl Verheijen (schaatser), Marcella Boerma (voormalig snowboardster), Michiel Bartman (roeier) en Trinko Keen (tafeltennisser) zijn door hun collega-sporters gekozen als hun nieuwe vertegenwoordigers in de NOC*NSF AtletenCommissie. Samen met de zittende leden zorgt deze nieuwe samenstelling voor een goede representatie, waarbij ook de wintersporten vertegenwoordigd zijn. De AtletenCommissie kan hiermee rekenen op een breed draagvlak onder de Nederlandse topsporters.

Binnen NOC*NSF is de AtletenCommissie het advies- en inspraakorgaan voor topsporters. Een belangrijke functie is de signaalfunctie voor ontwikkelingen en knelpunten die leven bij topsporters. De AtletenCommissie bestaat uit negen (voormalige) topsporters, gekozen door de A- en B-sporters van Nederland. Onlangs zijn er verkiezingen georganiseerd. Statutair afgetreden zijn de leden Ljudmilla Arzhannikova, Rob Barel, Irene Eijs en al in een eerder stadium Jessica Gal. De AtletenCommissie was bijzonder tevreden met de kandidaatstelling van in totaal veertien sporters, die allen voldeden aan het criterium van actieve A- of B-sporter of niet langer dan vier jaar geleden gestopte A- of B-sporter. In totaal hebben 359 sporters gebruik gemaakt van hun stemrecht.

De NOC*NSF AtletenCommissie bestaat nu uit de volgende personen:
* Peter Blangé (voorzitter, voormalig volleyballer)
* Carole Thate (voormalig hockeyster)

* Mirjam ter Beek (roeier)

* Dennis Rijnbeek (voormalig zwemmer)

* Kasper Engel (Paralympisch zwemmer)

* Nieuwe leden

* Carl Verheyen (schaatser)

* Marcella Boerma (voormalig snowboardster)
* Michiel Bartman (roeier)

* Trinko Keen (tafeltennisser)

De komende periode zal de NOC*NSF AtletenCommissie zich, naast haar adviserende werkzaamheden, vooral bezighouden met het begeleiden van bonden die een eigen bondsatletencommissie willen opzetten, waardoor ook daar de inspraak van de sporters goed wordt geregeld. Daarnaast zal de AtletenCommissie ook in de komende periode weer vertegenwoordigd zijn in diverse werkgroepen en commissies.

(25 juni 2002)

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe leden NOC*NSF AtletenCommissie '
Lees ook