CLIFFORD CHANCE


- persbericht -
Frank de Vos gaat internationale belastingpraktijk van Clifford Chance leiden

Amsterdam, 29 december 1999 - Het internationale advocatenkantoor Clifford Chance heeft vandaag bekend gemaakt dat Frank de Vos is benoemd tot hoofd van haar internationale belastingpraktijk. Vanuit Amsterdam zal hij de grootste belastingpraktijk ter wereld behorende bij één enkel advocatenkantoor gaan leiden. Hiertoe behoren de belastingpraktijken van Clifford Chance; Pünder, Volhard, Weber & Axster; en Roger & Wells in Europa, Centraal Europa, Amerika en Azië.

Frank de Vos trad in september 1990 in dienst bij Clifford Chance. Een jaar later werd hij partner. Hij is gespecialiseerd in de financiële praktijk, waaronder securitisations en repackagings, maar hij is ook actief op het terrein van herstructureringen.

Frank de Vos: 'De basis van een goede internationale belastingpraktijk is een sterke lokale capaciteit. De kantoren van Clifford Chance lopen voorop op de terreinen waarop zij actief zijn. De volgende stap is dan de integratie van de nationale praktijken. Wij doen dit door regelmatig bij elkaar te komen en kennis en ervaringen uit te wisselen. De derde stap is de integratie met de andere productgroepen van Clifford Chance. Succes hangt af van een grondige kennis van producten en industrieën. Ik denk dat de belangrijkste kracht van onze belastingpraktijk ligt in het feit dat zij internationaal geïntegreerd is met specialismen op het gebied van securitisation, vastgoed, fondsen, verzekeringen, fusies en overnames, herstructureringen en private equity.'

Clifford Chance staat internationaal bekend om haar kennis en ervaring op het gebied van het structureren van transacties. Vlak voor de kerst kondigde het kantoor een fusie per 1 januari 2000 aan met het vooraanstaande Luxemburgse kantoor Faltz & Kremer. 'Luxemburg is belangrijk voor onze cliënten vanwege de combinatie van haar lokale wetgeving, belastingverdragen en EU-lidmaatschap. Nu wij daar een kantoor hebben verwacht ik dat wij nog vaker in Luxemburg zullen werken in internationale transacties', aldus Frank de Vos.

In september 1999 maakten Clifford Chance, Roger & Wells en Pünder, Volhard, Weber & Axster bekend dat zij per 1 januari 2000 gaan fuseren. De fusie leidt ertoe dat voor het eerst één advocatenkantoor haar diensten zal aanbieden in alle financiële centra van de wereld. Het is dan het grootste advocatenkantoor ter wereld, met 3.000 advocaten verspreid over 30 vestigingen wereldwijd. NOOT VOOR DE REDACTIE: Afzender van dit persbericht is Clifford Chance.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer mr. F. de Vos, partner bij Clifford Chance Amsterdam, telefoonnummer 020-5777 111.

29 dec 99 12:54

Deel: ' Nieuwe leiding belastingpraktijk advocaten Clifford Chance '
Lees ook