Ingezonden persbericht


Erik Boog nieuwe lijsttrekker D66 Hilversum

De ledenvergadering van D66 Hilversum heeft unaniem Erik Boog gekozen als nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De 29-jarige zelfstandig ondernemer is momenteel fractievoorzitter voor D66 in de Hilversumse raad.

Erik Boog heeft alle vertrouwen in de verkiezingen van volgend jaar. Hij denkt meer dan de huidige twee zetels te halen. "Landelijk staat D66 nog niet goed in de peilingen, maar ik denk dat we in Hilversum voor een kleine verrassing kunnen zorgen. We krijgen steun van veel Hilversummers, ook van mensen die landelijk niet op D66 stemmen. Dit college laat veel steken vallen en de steun voor Leefbaar Hilversum brokkelt af. We zijn voor veel kiezers een goed alternatief."

Ondanks dat het verkiezingsprogramma van D66 nog niet behandeld is heeft Boog wel duidelijk voor ogen waar hij zich de komende jaren in de raad voor wil inzetten. "Meer respect voor elkaar en meer respect voor de mening van de Hilversummer. Terughoudend zijn met het aantrekken van extra werkgelegenheid. De doorstroming van het autoverkeer verbeteren, maar wel op een realistische wijze. En meer aandacht voor zaken als onderwijshuisvesting, kinderopvang en behoud van het karakter van Hilversum."

Erik Boog, geboren en getogen in Hilversum, is sinds 1998 lid van de Hilversumse gemeenteraad. Daarvoor was hij actief in diverse maatschappelijke en politieke organisaties. Zo was hij onder meer voorzitter van de Jonge Democraten 't Gooi, lid van de Commissie Bestuurlijke Vernieuwing en lid van de Werkgroep Jongerenhuisvesting Hilversum. Naast zijn werkzaamheden als acquisiteur voor diverse internetbedrijven is hij zijn studie Juridische Bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam aan het afronden.

Voormalig D66-wethouder Barend Smit stelde zich niet kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Hij is van mening dat bij een nieuwe periode een nieuwe lijsttrekker hoort. Hij vindt het belangrijk dat jonge mensen het gezicht gaan bepalen van D66 Hilversum. Smit is wel beschikbaar voor een andere verkiesbare plaats op de Hilversumse lijst. Deze kandidatenlijst wordt eind november vastgesteld. Dan zal duidelijk worden wie samen met Erik Boog voor D66 Hilversum de verkiezingscampagne in zullen gaan.

Deel: ' Nieuwe lijsttrekker D66 Hilversum '
Lees ook