Trimbos Instituut

Nieuwsflits

8|01 Nummer 8, 31 augustus 2001

Nieuwe materialen Gezonde school en genotmiddelen

De lessenserie van De gezonde school en genotmiddelen, een project van het programma Preventie van het Trimbos-instituut is vernieuwd. Het betreft de leerlingenboekjes over roken, alcohol en blowen (ook van het voormalig ivbo) met bijbehorende docentenhandleidingen. De nieuwe lessenserie wordt ondersteund door videofragmenten en internet. Ook de ouderbrochure Uw kind en genotmiddelen is vernieuwd. Op donderdag 27 september wordt `de nieuwe collectie' gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in het Trimbos-instituut die bedoeld is voor GVO-ers en preventiewerkers van GGD-en en instellingen voor verslavingszorg, docenten voortgezet onderwijs (verzorging, biologie, maatschappijleer, mentoren) die aandacht willen besteden aan genotmiddelen in de les.
Alle nieuwe materialen van De gezonde school en genotmiddelen worden op een feestelijke manier in de schijnwerpers geplaatst. Na de presentatie van de nieuwe lesmaterialen vinden er in de middag diverse workshops plaats. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
* Hulpmiddelen om de nieuwe materialen te presenteren in de eigen regio en ideeën voor aanvullende activiteiten.
* Mogelijkheden om met de nieuwe materialen scholen te (re)activeren.

* Samenhang tussen de introductie van de nieuwe materialen in de eigen regio en de landelijke campagne Drugs laat je niets wijsmaken (12-26 november).

* Gebruik van de nieuwe lesmaterialen in de multiculturele klas.

* Mirjam de Jonge (030) 297 11 00

Deel: ' Nieuwe materialen Gezonde school en genotmiddelen '
Lees ook