Nieuwe methode vereenvoudigt kasregistraties sterk


Al 21 retail- en horecaondernemingen gebruiken de Kasstaatmethode

Amsterdam, 20150715 -- Een groep retailondernemers ontwikkelde samen met hun Ifiac-accountant de Kasstaatmethode, een nieuwe controle- en auditmethode die het administratieproces van kasregistraties sterk vereenvoudigt. Na drie jaar ontwikkeltijd kwam deze methode voor retailers en horecagelegenheden in Nederland op de markt. Er zijn al 21 ondernemingen die van deze innovatie gebruikmaken, waaronder het Amsterdamse STACH Food en het Haarlemse Da Vinci.

In veel bedrijven is de financiële rapportage het hart van de informatievoorziening. Er komt veel papier aan te pas en controles vinden vaak pas aan het einde van de maand plaats. Dat is meestal te laat om de oorzaken van afwijkingen te achterhalen. De Kasstaatmethode is gebaseerd op het aloude betrouwbaarheidsprincipe: volledig, juist en tijdig. Serge Janssen Daalen een van de mensen achter Kasstaat, legt uit: ''De huidige kassaregistraties van retailbedrijven functioneren dankzij een omslachtig en kritiek proces. Het kloppend maken van de administratie kost veel tijd en geld. Wanneer de kassaregistratie ouderwets en omslachtig is, is dit terug te zien vanaf de werkvloer tot en met het management.''

Realtime overzicht
De kasstaatapplicatie geeft een realtime overzicht van de juiste omzetten, dagelijks inzicht in kasverschillen per shift en per kassa en de open bonnen. Afgelopen maanden startten de Amsterdamse onderneming STACH Food en het Haarlemse Da Vinci met de kasstaatapplicatie. Net als negentien andere ondernemingen waren zij na een proefperiode van een maand overtuigd. Kasregistraties 2.0 werd een feit. Oprichter Stach Schaberg van STACH Food legt uit: “Deze innovatie past in mijn horeca- en retailonderneming. Het is snel, correct en zorgt voor een realtime overzicht. Het bespaart mijn accountant een hoop tijd.”

Michel de Jong van De Jong Administraties vertelt: “De klanten waren eerst sceptisch, maar nu we deze applicatie bij onze klant Restaurant Da Vinci toepassen, zien zij hoeveel handiger het is voor de administratie.”


Deel: ' Nieuwe methode vereenvoudigt kasregistraties sterk '
Lees ook