Nieuwe Mitsubishi Space Runner: MPV met sportief accent

(1 September 1999)

PERSBERICHT:

Mitsubishi breidt het aanbod Multi Purpose Vehicle's uit met een opvallend nieuw model dat aansluit bij een jonge en dynamische 'lifestyle'. De nieuwe Mitsubishi Space Runner maakt in september zijn debuut bij het Nederlandse publiek. Qua afmetingen houdt deze MPV het midden tussen de compacte, in Nederland gebouwde Space Star en de eerder dit jaar geïntroduceerde, grote Space Wagon. Het model onderscheidt zich vooral door zijn sportieve uitstraling.

Met de komst van de Space Runner heeft Mitsubishi nu drie verschillende MPV's in het programma - een unicum! De Space Runner wordt leverbaar met een krachtige 2,0 liter benzinemotor en een ultraschone, efficiënte en soepele 2,4 liter GDI-benzinemotor.

De nieuwe Space Runner ontleent zijn naam aan zijn voorganger; maar deelt zijn geavanceerde techniek grotendeels met de eerder dit jaar gelanceerde Space Wagon. Beide auto's hebben een vergelijkbaar onderstel, hoewel de wielbasis van de Space Runner 230 mm korter is: 2.550 mm. Mitsubishi levert de sportieve MPV met de revolutionaire 2.4 GDI- en met 2.0-benzinemotor. Laatstgenoemde levert 100 Kw (136 pk) en heeft zich inmiddels volop bewezen in de Mitsubishi Galant. De 2.4 GDI-motor met directe benzine-inspuiting is goed voor 110 Kw, ofwel 150 pk. Volgens Mitsubishi's onvolprezen GDI-principes is de krachtbron sterk, schoon én zuinig.

Sportief design
De nieuwe Mitsubishi Space Runner mag gerust een opvallende verschijning worden genoemd. Het accent ligt zeer nadrukkelijk op een sportieve uitstraling. Dat past ook bij het gebruikskarakter van Mitsubishi's jongste Space-concept: de Space Runner is gemaakt voor de vele leuke dingen in het leven. De markante lijnen zitten zijn veelzijdigheid niet in de weg -integendeel, zelfs. Hij is een volwaardige MPV met alle flexibele eigenschappen die daarbij horen.

Het interieur biedt ruim plaats aan vijf volwassenen De in twee delen opklapbare achterbank is uitneembaar waardoor de grote bagageruimte met geheel vlakke laadvloer altijd optimaal benut kan worden. De grote schuifdeur rechtsachter biedt een ruime entree tot het riante interieur.
De binnenruimte van de Space Runner is niet alleen praktisch, maar ook buitengewoon compleet ingericht. Net als de Carisma, de Space Star en de Space Wagon heeft de auto een multifunctioneel display dat is voorbereid op de integratie van een navigatiesysteem.

Aantrekkelijke specificatie
De 2,0-literversie is standaard uitgerust volgens de comfortabele GLX-specificatie. Die omvat bijvoorbeeld: airconditioning, mistlampen voor, elektrisch bediende voorportierruiten en spiegels, en een multifunctionele achterbank (inclusief verstelbare leuningen). Bij de 2.4 GDI GLS ligt de nadruk op sportiviteit. Dat komt tot uiting in: een lederen sportstuurwiel en schakelpookknop, lichtmetalen velgen, extra spoilers en dorpelverbreders, een verchroomde grille, zijairbags en een anti-blokkeerremsysteem (ABS). De laatste twee items zijn als geconsigneerd pakket optioneel verkrijgbaar op 2.0-literuitvoering.

Beide basisversies van de Space Runner (2.0 GLX en 2.4 GDI GLS) zijn leverbaar met de 'intelligente' INVECS II automatische transmissie. Het kleurenpalet is geactualiseerd: om het dynamische effect verder te vergroten is een two-tone kleurstelling op alle uitvoeringen als optie mogelijk.

De nieuwe Mitsubishi Space Runner is vanaf 3 september bij de dealer te bewonderen én te berijden. De prijslijst van de Space Runner 2.0 GLX begint bij f 49.995,-. De 2.4 GDI GLS is er vanaf f 61.995,-. Deze prijzen zijn inclusief btw en bpm.

Deel: ' Nieuwe Mitsubishi Space Runner '
Lees ook