Garmin en ASUS maken nieuwe mobiele handset-strategieën bekend

SCHAFFHAUSEN, Zwitserland & TAIPEI, Taiwan--(BUSINESS WIRE)-- 20101026 --

Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN) en ASUSTeK Computer Inc. (TAIEX: 2357) maakten vandaag een strategische beslissing bekend voor het veranderen van hun huidige co-branded businessmodel voor locatiecentrale mobiele handsets. De twee bedrijven zullen de komende tijd geen nieuwe co-branded handsetmodellen introduceren, maar zullen doorgaan met de verkoop en ondersteuning van modellen die al in de markt zijn geïntroduceerd. ASUS zal nieuwe modellen mobiele telefoons van het ASUS-merk ontwerpen en fabriceren, waarvan sommige met voorgeladen Garmin navigatie- en Location Based Service (LBS) toepassingen. Garmin zal de ontwikkeling van toepassingen voor mobiele handsets uitbreiden en is van plan navigatie en andere toepassingen te bieden via bepaalde applicatiewinkels voor consumenten.

Sinds de aankondiging in februari 2009 van de Garmin-Asus strategische alliantie, hebben de bedrijven zes apparaten ontwikkeld en op de markt gebracht. Deze producten zijn beschikbaar via carrier- en retailkanalen in een groot aantal landen. Klantenondersteuning zal van het allergrootste belang blijven voor Garmin en ASUS. Garmin-Asus smartphone-klanten zullen productondersteuning, software updates en/of downloads blijven ontvangen van of Garmin of ASUS, afhankelijk van de regio.

Aanvullende informatie over de toekomstige productplannen van ASUS en Garmin zullen besproken worden tijdens hun onafhankelijke calls voor de winstcijfers over het derde kwartaal op respectievelijk 28 oktober 2010 en 3 november 2010.

Over Garmin-Asus

Garmin-Asus is een co-branded strategische alliantie die Garmin Ltd. en ASUSTeK Computer Inc. in staat stelt met hun complementaire middelen LBS-centrale mobiele telefoons van wereldklasse te ontwikkelen.

Over Garmin Ltd.

Garmin Ltd., wereldwijd marktleider op het gebied van satellietnavigatie, en haar dochterbedrijven houden zich sinds 1989 bezig met het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen en verkopen van navigatie-, communicatie- en informatie-apparatuur en –toepassingen. De meeste apparatuur wordt aangestuurd door GPS-technologie. Garmin’s producten zijn bestemd voor automobiel-, mobiele, draadloze, buitenrecreatie-, scheepvaart-, luchtvaart- en OEM-toepassingen. Garmin Ltd. is gevestigd in Zwitserland en haar belangrijkste dochterbedrijven zijn gevestigd in de Verenigde Staten, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. Bezoek voor meer informatie de virtuele perskamer van Garmin op www.garmin.com/pressroom of neem contact op met de afdeling Media Relations op 913-397-8200.

Over ASUS

ASUS is een vooraanstaand bedrijf in het nieuwe digitale tijdperk. Het bedrijf heeft wereldwijd een personeelsbestand van meer dan tienduizend medewerkers en een R&D-designteam; van wereldklasse. De inkomsten van het bedrijf in 2008 waren 8,1 miljard U.S. dollars. ASUS staat in de top 10 IT-bedrijven in BusinessWeek’s “InfoTech 100,” en staat al 11 achtereenvolgende jaren op die lijst. ASUS werd bovendien door de Wall Street Journal Asia gekozen als de nummer 1 als het gaat om kwaliteit en service.

ASUS is een geregistreerd handelsmerk van ASUSTeK Computer Inc. Garmin is een geregistreerd handelsmerk van Garmin Ltd. Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen, handelsmerken en servicemerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.

Mededeling over Forward-Looking Statements:

Dit persbericht bevat forward-looking statements betreffende Garmin Ltd. en het bedrijf. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management. De in dit persbericht besproken forward-looking gebeurtenissen en omstandigheden vinden wellicht niet plaats en de daadwerkelijke resultaten zouden aanmerkelijk kunnen verschillen als gevolg van bekende of onbekende risicofactoren en onzekerheden die invloed kunnen uitoefenen op Garmin, waaronder onder meer de risicofactoren zoals die zijn aangegeven in het Kwartaalverslag op Formulier 10-Q voor het kwartaal eindigend op 26 juni 2010, ingediend door Garmin bij de Securities and Exchange Commission (Commissie dossiernummer 0-31983). Een kopie van een dergelijk Form 10-Q is beschikbaar via www.garmin.com/aboutGarmin/invRelations/finReports.html. Geen enkel forward-looking statement kan worden gegarandeerd. Forward-looking statements gelden alleen per de datum waarop zij zijn gedaan en Garmin verplicht zich niet om forward-looking statements publiekelijk te updaten of herzien, ongeacht of sprake is van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Garmin International Inc.
Ted Gartner of Jessica Myers, 913-397-8200
media.relations@garmin.com
of
ASUSTeK Computer Inc.
Jessie Lee, 886-2-28943447

Jessie1_Lee@asus.com

Ticker_symbol NASDAQ:GRMN
Ticker_symbol TSE:2357
ISIN KYG372601099

Deel: ' Nieuwe mobiele handset-strategieën Garmin en ASUS '


Lees ook