Nieuwe motoren voor Seat Arosa

(12 Januari 2000)

PERSBERICHT:

Het leveringsprogramma van de Seat Arosa is uitgebreid met twee nieuwe motoren: een sportieve 1.4 liter zestienkleppen motor met een vermogen van 74 kW/100 pk en de superzuinige direct ingespoten turbodieselmotor met een vermogen van 55 kW/75 pk.

Arosa 1.4 TDi
Met de introductie van de nieuwe 1.4 TDi-motor is de Arosa het eerste Seat-model met een driecilindermotor. Deze nieuwe dieseluitvoering is voortaan het zuinigste model in het Seat-programma.

Op het gebied van vermogen, koppel, verbruik en emissiekwaliteit overtreft de pompverstuiver-techniek die van de bestaande TDi-motoren. De nieuwe TDi met hogedruk-inspuiting bereikt hetzelfde niveau als benzinemotoren met gelijke cilinderhoud. Daarmee wordt de rij dynamiek nogmaals aanzienlijk verbeterd.

Op buitenwegen gebruikt hij gemiddeld slechts 3,5 liter per 100 kilometer; bij stadsritten 5,6 1/100 km. Het lage brandstofverbruik weerhoudt hem niet van levendige prestaties. Met een maximum vermogen van 55 kW/75 pk en een maximum koppel van 195 Nm bij 2.200 t/min is hij niet alleen snel, maar ook soepel. De topsnelheid bedraagt 170 km/h en de acceleratie van 0-100 km/h kost slechts 12,3 seconden. Met de hogedruk-inspuiting beschikt de nieuwe motor over het potentieel om de strenge emissienorm EU-III-D aanzienlijk te onderschrijden.

Opvallend zijn de vele veiligheidsdetails, die bij andere merken overwegend zijn voorbehouden aan modellen uit grotere klassen: beschermingsbalken in de portieren, vier airbags en ADS behoren tot de mogelijkheden.

De topversies van de Arosa 1.4 TDi kunnen worden voorzien van de volgende details: lichtmetalen velgen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bediende ramen en een glazen schuif-/kanteldak.

Daarnaast kan de Arosa 1.4 TDi ook worden uitgerust met airconditioning; daarmee neemt hij de leiding in dit segment. Overigens is de Arosa ook op een ander punt toonaangevend: met de volledig verzinkte carrosserie, waardoor Seat op dit model 12 jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit kan geven. De Arosa 1.4 TDi is leverbaar in drie uitrustingsniveaus: Stella, Tattoo en Signo. Deze driecilinder is leverbaar vanaf NLG. 29.295,-- (mcl. BTW/BPM).

Arosa 1.4 16V Sport
Het topmodel binnen het Arosa-gamma is de 1 4 16V Sport. Zijn maximum trekkracht bedraagt 126 Nm bij 4.400 t/min. De topsnelheid ligt op maar liefst 188 km/h en de acceleratie van 0 naar 100 km/h realiseert deze sportieveling in 10 seconden rond.

Deze zestienklepper, die overigens alleen leverbaar is in een Sportuitvoering, is herkenbaar aan het verchroomde uitlaatsierstuk dat in het midden is geplaatst De auto heeft een rijke uitrusting. Op veiligheidsgebied behoren onder andere gordelspanners, 4 airbags en ABS tot de standaardzaken. Tevens heeft deze uitvoering een verlaagd onderstel, lichtmetalen 14 inch velgen met een 8 spaaks design, een radio/cassettespeler met 4 speakers, centrale portiervergrendeling, een in hoogte verstelbaar stuur, een in hoogte verstelbare bestuurders- en passagiersstoel en een alarm.

De Seat Arosa 1.4 16V Sport kost NLG. 29.295,-- (incl. BTW/BPM).

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe motoren voor Seat Arosa '
Lees ook