Gemeente Zwolle

Nieuwe naam kerstbomeninzamelingsactie Datum uitgave: 26-06-2002
Onderwerp :Milieu en woonomgeving
Gerben Eikenaar (13 jaar) heeft de nieuwe naam voor de kerstbomeninzamelingsactie bedacht. De jaarlijkse
kerstbomeninzamelingsactie draagt voortaan de naam: 'OUDE KERSTBOMEN VANGEN VEEL WINST'. Uit handen van wethouder Peter Pot ontvangt Gerben daarvoor vandaag 100,- in de vorm van 'groene aandelen'.

Dertien jaar lang droeg de inzamelingsactie de naam 'Kwarretje voor een Sparretje'. De komst van de euro vroeg echter om een naamswijziging. Het is moeilijk te voorspellen welke naam de Nederlanders aan de nieuwe euromunten zullen gaan geven. Dit maakt het voor de gemeente lastig een nieuwe naam voor de kerstbomeninzameling te bedenken. De actie had afgelopen januari de titel: 'Oude boom, nieuwe eurocenten'. De gemeente heeft daarom aan de kinderen die kerstbomen inleveren gevraagd om mee te denken over de toekomstige naam van de kerstbomeninzameling. Kinderen konden hun ideen op de stempelkaart zetten die zij ontvingen bij de inlevering van oude kerstbomen.

Overige prijswinnaars
Naast de winnaar van de slogan, zijn er nog vijf andere prijswinnaars. Uit alle volle en niet volle stempelkaarten heeft de gemeente namelijk vijf prijswinnaars getrokken. In totaal ontvangen zes kinderen woensdag 26 juni dus een aandelencertificaat. De prijswinnaars zijn:

Gerben Eikenaar (13 jaar) winnaar slogan: 100,-

Stphen Rorije (10 jaar) 1e prijs: 80,-

Lies Kamerman (7 jaar) 2e prijs: 70,-

Laurens Vermeulen (7 jaar) 3e prijs: 60,-

Wimmy Bezuijen (14 jaar) 4e prijs: 50,-

Linda Lemstra (12 jaar) 5e prijs: 40,-

Bron: Communicatie
Datum van 26-06-2002 tot 02-07-2002

Deel: ' Nieuwe naam kerstbomeninzamelingsactie Zwolle '
Lees ook