99104

NIEUWE NAS-SERVERS VAN HP SCHAALBAAR EN KLAAR VOOR DVD

Snel en eenvoudig CD's en DVD's delen in een netwerk met de nieuwe HP SureStore CD/DVD-ROM Servers

Amstelveen, 29 april 1999 - Hewlett-Packard introduceert een nieuwe lijn NAS-servers (Network Attached Storage), bestaande uit drie nieuwe HP SureStore CD- en DVD-ROM servers op basis van de 'thin-server' technologie. De servers bieden betrouwbare, eenstaps setup en installatie, naadloze integratie en vereenvoudigde beheermogelijkheden op afstand. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor snelle en betrouwbare toegang tot gedeelde informatie, zoals nodig is bij juridische en medische bibliotheken en technische documentatie (zoals Microsoft TechNet), of bij een CD-ROM met postcodes of telefoonnummers.

Het eenvoudigste product uit de nieuwe lijn is de HP SureStore CD-ROM Server. Hiermee kunnen gebruikers één tot zeven CD-ROM's delen, met ruimte voor uitbreiding. De HP SureStore CD-ROM Server Plus is een kosteneffectief alternatief met zes CD-ROM drives en een 18 GB harde schijf. Met HP's multidisc cache-technologie laadt de server automatisch data van minstens 28 CD-ROM's naar een large-capacity harde schijf, waardoor deze server ruimte biedt aan minimaal 34 CD-ROM's. Tenslotte is er de HP SureStore CD-/DVD-ROM Server met zeven drives. Deze server biedt gebruikers een ingebouwd migratiepad van CD- naar DVD-technologie. De capaciteit van elk van deze servers is uit te breiden met de zeven drives van de HP SureStore CD Expansion Tower.

De HP SureStore CD-ROM en CD-/DVD-ROM NAS Servers bieden de volgende voordelen:

* De NAS-servers zijn onafhankelijk en 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar, waardoor gegevens altijd beschikbaar zijn voor alle netwerkgebruikers.

* Alle modellen zijn eenvoudig in het netwerk op te nemen. Er is geen speciale client- of serversoftware nodig, de server hoeft niet uitgeschakeld te worden en de nieuwe HP Quick Install Guide maakt installatie nog eenvoudiger.

* De servers integreren naadloos in bijna elke omgeving en passen in elk standaard
HP 19 inch rek. Ook zijn ze nu nog nauwer geïntegreerd met NOS-beveiliging.
* HP biedt twee jaar Express Exchange garantie en support van HP Customer Care. Een support-pack voor het uitbreiden van de garantie is beschikbaar.
* De servers worden geleverd met gebruikersvriendelijke, embedded, Web-gebaseerde beheermiddelen. Hiermee kunnen de servers worden beheerd vanaf elke plaats in het netwerk.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolio's op het gebied van informatietechnologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 122.800 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen, waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie van Hewlett-Packard is te vinden op: www.hp.nl.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
Judith Franssen
020 - 547 71 55
judith_franssen@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Deel: ' Nieuwe NAS-servers HP schaalbaar en klaar voor dvd '
Lees ook