Nieuwe Nationale Internet Exchange (NL-ix) operationeel bij Interxion

Amsterdam, 15 mei 2002 - Interxion, de toonaangevende operator van Internet Exchange Centers (IEC's) in Europa, heeft vandaag bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten met de nieuwe nationale Internet Exchange NL-ix voor het leveren van internet infrastructuurdiensten in Amsterdam. Deze overeenkomst biedt NL-ix de mogelijkheid om gebundelde Internet Exchange diensten in de markt te kunnen aanbieden.

Interxion's IECs bieden hoogwaardige internet infrastructuurfaciliteiten, die het mogelijk maken voor NL-ix peeringdiensten (het uitwisselen van internetverkeer door ISP's en ASP's) binnen een totaalpakket van co-locatiediensten aan te kunnen bieden.

De NL-ix is een onafhankelijke Internet Exchange, genitieerd door Open Peering B.V., en fungeert naast de bestaande nationale Internet Exchanges als primair knooppunt voor internetverkeer tussen met name kleine en middelgrote bedrijven, zoals webhosting-bedrijven en Internet Service Providers (ISP's). Daarnaast vormt de NL-ix een back-up voor grotere ISP's die al bij bestaande Internet Exchanges zijn aangesloten. De NL-ix Internet Exchange is operationeel op drie locaties: Interxion, SARA en NIKHEF. Op elke locatie staat een Ethernet switch waarmee gebruikers worden gekoppeld.

Klanten en partners van Interxion hebben binnen de Interxion IEC's voordeel van de aanwezigheid van NL-ix, omdat het hen meer keuzemogelijkheden geeft om op kostenefficinte manier dataverkeer met andere partijen uit te wisselen.

"Interxion is blij met de uitbreiding van de peeringmogelijkheden voor onze klanten dankzij de aanwezigheid van NL-ix. Wij bekijken actief hoe wij de netwerkmogelijkheden voor onze klanten kunnen verbeteren en tegelijkertijd hoe ze hun netwerkkosten kunnen beperken. NL-ix kan hiervoor een passende oplossing zijn", aldus Henk Meijer, Managing Director van Interxion Nederland BV.

"Deze overeenkomst met Interxion maakt het voor honderden kleine hosting providers en mediabedrijven mogelijk te peeren via de NL-ix en daarmee tot wel 50% te besparen op de kosten van hun Internetverkeer", aldus Jan Hoogenboom, initiatiefnemer van NL-ix en voormalig voorzitter van het bestuur van AMS-IX.

Over Interxion
Interxion is marktleider op het gebied van onafhankelijke Internet Exchange Centers. Interxion levert een uitgebreide reeks infrastructuurdiensten aan ondernemingen waaronder, equipment housing, toegang tot netwerken, onderhoudsdiensten, monitoring en managed hosting diensten.

Deel: ' Nieuwe Nationale Internet Exchange (NL-ix) operationeel bij Interxion '
Lees ook