Nieuwe NCS Designtools voor trefzeker kleurontwerp


KROMMENIE, 20081217 -- Ontwerpen op goed geluk is niet meer nodig. Het Scandinavisch Kleureninstituut vindt nieuwe wegen naar een kleurontwerp waarmee de ontwerper zeker is van succes. Het R&D team van het Scandinavisch Kleureninstituut heeft namelijk nieuwe oplossingen bedacht om te voorzien in de behoeften van de moderne ontwerper, gebruikmakend van het nauwkeurigste en betrouwbaarste notatie- en communicatiesysteem voor kleuren: NCS.

Het kleurontwerp is vaak een van de moeilijkste fasen in de ontwikkeling van een ontwerp. Een ontwerper die altijd van contrasten uitgaat, komt vaak van de ene mislukking in de andere, uitgaand van het gegeven dat een goed gekozen kleurontwerp de belangrijkste voorwaarde is voor succes.
Om in deze tijd bij moderne opdrachtgevers vertrouwen te winnen, moeten we terug naar de basis. Daarmee biedt u de zekerheid waar uw opdrachtgever naar op zoek is.

Bespaar op kosten, niet op creativiteit
Het R&D team van het Scandinavisch Kleureninstituut heeft nieuwe oplossingen bedacht om te voorzien in de behoeften van de moderne ontwerper, gebruikmakend van het nauwkeurigste en betrouwbaarste notatie- en communicatiesysteem voor kleuren: NCS.

Een van de belangrijkste oplossingen is gebaseerd op wat het Scandinavisch Kleureninstituut `Similarities' (overeenkomsten) noemt. Similarities is een manier om inspirerende kleurenreeksen en kleurcombinaties te creren, met gebruikmaking van de NCS kleurnotatie.
Kies simpelweg of je een kleurenreeks wilt baseren op toon, zwartwaarde, witwaarde, nuance of chroma, en het NCS systeem doet de rest. Gebruikmaken van Similarities is net zo gemakkelijk als een lijn volgen van A naar B.

Het resultaat is een creatieve kleurenreeks die meteen aanspreekt en houvast geeft in een onzekere wereld.

Trefzeker
"Kleurenreeksen zijn heel vaak gebaseerd op overeenkomsten tussen kleuren en schaduwen. Het NCS systeem is de ideale oplossing om kleurcombinaties te maken, vanwege de unieke manier waarop de notatie is samengesteld. Wat wij hebben gedaan, is de manier vereenvoudigen waarop een ontwerper zeer sterke en overtuigende kleurcombinaties kan maken en herkennen. NCS is altijd gericht op de ontwerper en zijn vragen. Similarities biedt gewoon meer opties voor de huidige ontwerper, het bespaart hem tijd en geld en het biedt meer grip op kleur."
Thomas Hrd, algemeen directeur, Scandinavisch Kleureninstituut.

Voor meer informatie over de nieuwe NCS designtools en Similarities, neem contact op via info@ncskleuren.nl of bezoek de website: www.ncskleuren.nl


Deel: ' Nieuwe NCS Designtools voor trefzeker kleurontwerp '
Lees ook