Ingezonden persbericht

Brussel/Eindhoven, 12 juni 2002

I.R.I.S. kondigt de beschikbaarheid aan van nieuwe unieke opties van Readiris Pro 7 voor Mac OS, de nieuwe versie van haar populaire OCR-software.

Onder deze nieuwe features treffen we software aan voor de herkenning van visitekaartjes, de ondersteuning van een speciale I.R.I.S. Business Card Scanner en herkenning van de Aziatische talen.

I.R.I.S. Group, beursgenoteerd aan Euronext Brussel: IRI, marktleider inzake optische karakterherkenning (OCR), automatische formulierverwerking, elektronisch documentenbeheer, archivering en data-opslag, kondigt vandaag de onmiddellijke beschikbaarheid aan van nieuwe, unieke opties voor Readiris Pro 7 voor Mac OS, haar populaire OCR-software voor vlakbedscanners, "all-in-one" apparatuur en digitale camera's.

Readiris Pro is een gebruiksvriendelijk product dat de gebruiker in staat stelt om papieren documenten om te zetten in elektronische bestanden. Deze productiviteits-software combineert de snelheid en precisie die thuisgebruikers en professionele gebruikers nodig hebben om allerhande documenten, brieven, tijdschriftartikelen, kranten, wetenschappelijke documenten, faxen enzovoorts om te zetten in bewerkbare computerbestanden. Readiris Pro behoudt daarbij de lay-out van het brondocument inclusief de kolommen, tabellen en (kleur)illustraties.

Nieuwe features Readiris Pro 7

NIEUW Nieuwe herkenningsmotor verhoogt de precisie en snelheid aanzienlijk.
Readiris Pro is daarmee het snelste OCR-pakket ter wereld.

NIEUW Genereren van PDF bestanden.
Readiris Pro 7 biedt uitgebreide ondersteuning van het PDF formaat. Papieren documenten kunnen worden opgeslagen in Adobe Acrobat PDF-formaat. PDF bestanden zijn doorzoekbaar, zeer compact en bewerkbaar.

NIEUW Ondersteuning van digitale camera's.
Readiris Pro 7 herkent de snapshots van elke digitale camera.

NIEUW Automatische detectie van de orintatie bladzijde. Readiris Pro 7 detecteert de orintatie van het gescande document en roteert automatisch de bladzijde voor een optimale herkenning.

NIEUW Ondersteuning van meerbladige documenten.
Readiris Pro 7 ondersteunt scanners met een automatische documentdoorvoer (ADF). Meerbladige documenten kunnen automatisch herkend en worden opgeslagen in n tekstbestand. Meerbladige documenten kunnen meer dan 100 bladzijden bedragen.

NIEUW Optie om beelden aan te passen.
De gebruiker kan de beeldkwaliteit van in kleur gescande beelden optimaliseren (zonder herscannen) om tot de beste OCR-resultaten te komen.

NIEUW Verwijdering van ruis uit beelden.
Deze optie helpt om kleine vlekken uit het beeld te verwijderen die de herkenning verstoren.

NIEUW Rechtzetten van schuin ingescande beelden.
Zet schuin ingescande documenten automatisch recht, wat tot een betere herkenning leidt.

VERBETERD Ondersteuning van vreemde talen.
Readiris Pro herkent 94 talen; de interface is uitgevoerd in zes Europese talen waaronder het Nederlands.

Nieuwe en unieke opties van Readiris Pro 7

NIEUW EN UNIEK "Add-on" voor herkenning van visitekaartjes. Dankzij deze software-optie kan Readiris Pro 7 uw visitekaartjes inscannen en omzetten in heuse adresrecords. Alle Europese en Amerikaanse talen en lay-outs worden ondersteund met inbegrip van de Oost-Europese talen. U kunt de resultaten (via een bestand) uitvoeren naar allerhande applicaties of rechtstreeks naar contact managers zoals AppleWorks 6, Now Up-to-date & Contact, Microsoft Entourage, Microsoft Outlook Express, bijv. om een mailing te organiseren.

NIEUW EN UNIEK Readiris IBCR versie
Deze integrale oplossing omvat niet alleen de software maar ook hardware met een specifieke scanner voor visitekaartjes, "IBCR-II" geheten.

NIEUW EN UNIEK "Add-on" software voor Aziatische herkenning. Deze software-optie voegt de herkenning van vier Aziatische talen - Japans, Koreaans, vereenvoudigd en traditioneel Chinees - toe aan uw OCR-software.

Minimale systeemvereisten
Readiris draait op een computer die uitgerust is met het besturingssysteem Mac OS X: een Mac OS computer met een G3 processor, het besturingssysteem Mac OS X versie 10.01 (versie 10.1 wordt aanbevolen) en 60 MB vrije ruimte op de harde schijf.

Readiris draait op een computer die uitgerust is met het besturingssysteem Mac OS 9.x: een Mac OS computer met een PowerPC processor, de systeembibliotheken QuickTime 4.0 en CarbonLib 1.5 of later, 32 MB vrije RAM en 60 MB vrije ruimte op de harde schijf. (CarbonLib 1.5 wordt desnoods door het installatieprogramma van Readiris geinstalleerd.)

Gratis 'lifetime' technische ondersteuning voor alle geregistreerde gebruikers per telefoon, fax of e-mail.

Aanbevolen verkoopprijzen (incl. BTW):
Readiris Pro 7 Mac OS: 150 (volledige versie).
Readiris Pro 7 PC Aziatische add-on: 102.
Readiris IBCR II hard- en software: 252.

Beschikbaarheid:
Retail: Correct - Dunnet - Staffhorst - Vobis - Kantoorvakhandel enzovoorts.
Verzendhuizen: 06 Software - MicroWarehouse - No 1 enzovoorts.

Alle "Office Products" worden in Nederland vertegenwoordigd door I.R.I.S. Authorized Competence Center te Balgoy (Gld). Telefoon: 024 641 76 47
Fax: 024 641 49 73
E-mail: irisneth@wxs.nl
Web site : http://www.nibalink.nl

Deel: ' Nieuwe OCR-software Readiris Pro 7 voor Mac OS nu beschikbaar '
Lees ook