Politiebericht Friesland: Friesland 31-08-2001
Politieberichten van 30/8 (13.00 uur) tot 31/8 (07.00 uur)

Leeuwarden: Nieuwe ontwikkelingen moord Steinvoorte De technische recherche van de regiopolitie Friesland heeft aan het Nederlands Forensisch Instituut ( N.F.I.) te Rijswijk gevraagd om materiaal zoals destijds gevonden op het lichaam van het slachtoffer Steinvoorte , te onderzoeken. Steinvoorte werd in de nacht van 4 op 5 februari 1993 in zijn woning aan de mr. P.J. Troelstraweg te Leeuwarden om het leven gebracht. Ondanks een langdurig en uitgebreid onderzoek door een recherche Bijstandsteam ( R.B.T.) werd deze zaak tot op heden nooit opgehelderd. De uitgeloofde beloning van 25.000 gulden is dan ook tot op heden niet uitgekeerd. De sporen die destijds zijn veiliggesteld zijn al die jaren opgeslagen en veiliggesteld. Het op de sporen aanwezige D.N.A. materiaal is waarschijnlijk niet afkomstig van het slachtoffer maar van de dader. Alleen een specifiek D.N.A.- onderzoek kan daarover helderheid verschaffen. Het D.N.A. profiel kan daarna vergeleken worden met de in de computer reeds aanwezige profielen of die er in de toekomst bij zullen komen. De reden waarom pas nu een D.N.A. bepaling wordt gevraagd, is dat de sterk ontwikkelde stand van techniek het thans mogelijk maakt om het aangetroffen materiaal te onderzoeken. In het verleden, en zeker in 1993, was dat met het aangetroffen materiaal nog niet mogelijk. Vandaar dat het onderzoek thans is heropend. De recherche hoopt over enkele weken van het N.F.I. een uitslag te krijgen.

Boazum: fietser gewond
Een 83-jarige inwoner van Workum is donderdag om 09.30 uur gewond geraakt, toen hij door nog onbekende oorzaak met zijn fiets in een naast de Slachtedyk gelegen sloot terecht kwam. Het slachtoffer werd gevonden door zijn dochter, waarmee hij samen fietste. De vrouw merkte ineens dat haar vader niet meer achter haar fietste en ging terug om hem te zoeken. Ze vond hem in de sloot terug. Het slachtoffer moet door brandweerpersoneel uit de sloot worden gehaald, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek werd overgebracht.

Bolsward: onder invloed
Een 28-jarige inwoner van Dokkum is donderdag om 16.20 uur op de Stoombootkade aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 845 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod voor 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: fietser onderuit
Een 34-jarige inwoonster van Berlikum heeft donderdag om 08.00 uur verwondingen opgelopen, toen ze met haar fiets op de Harlingerstraatweg ten val kwam. De vrouw viel toen ze een zojuist groen gekleurde busbaan overstak, die door het aanbrengen van de kleurstof glad was geworden. De vrouw liet zich in de EHBO van het MCL voor verwondingen aan onder meer haar gezicht en armen behandelen. De aannemer die ter plaatse werkzaamheden uitvoert heeft alle fietsoversteekplaatsen op de busbaan schoongeveegd.

Harlingen: insluiping
Een onbekende man is donderdag omstreeks 16.45 uur een woning aan de Brouwerstraat binnengeslopen en heeft vervolgens een portemonnee meegenomen. De man werd in de woning aangetroffen door de 28-jarige zoon van de 60-jarige bewoonster. Hij werd de woning uitgestuurd. Later merkte men dat een portemonnee was weggenomen. De dader had een donkere huidskleur, een stevig postuur, lengte ca. 1,85 meter, droeg een donkere broek, een groene jas tot op de heupen en een groen T-shirt.

Rottum: aanrijding met dodelijke afloop
Bij een aanrijding op de Sydtakke is donderdag om 17.00 uur een 26-jarige motorrijdster uit Heeg om het leven gekomen. Het slachtoffer reed met haar motor over genoemde weg, toen een haar tegemoetkomende automobilist, een 35-jarige inwoner van Rottum, linksaf sloeg en daarbij de motor over het hoofd zag. Een aanrijding volgde, waarbij de motorrijdster ter plaatse aan haar verwondingen overleed.

Harlingen: eenzijdig dodelijk ongeval fietser
Een 65-jarige inwoner van Harlingen is donderdag om 20.15 uur om het leven gekomen, toen hij met zijn fiets op de Westerzeedyk ten val kwam. Volgens getuigen reed het slachtoffer hij met zijn fiets met grote snelheid de dijk af, waar deze bedekt is met basaltblokken. Hij verloor de macht over het stuur, sloeg enkele malen over de kop en kwam hard ten val. Ambulancepersoneel heeft nog zonder resultaat geprobeerd het slachtoffer te reanimeren.

Surhuisterveen: inbraak woning
In een woning aan De Groenling werd donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door een raam te forceren, waarna de gehele woning werd doorzocht. De 54-jarige aangever mist een aantal sieraden en een portemonnee met geld.

Drachten: aanhouding insluiping
Een 17-jarige inwoner van Kollum en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn donderdag om 20.30 uur aangehouden op verdenking van insluiping in het kantoor van een winkel aan de Zuiderbuurt. De mannen werden betrapt door een getuige toen ze het kantoortje binnenslopen en in de zakken van daar hangende jassen begonnen te voelen. Ze werden overgedragen aan medewerkerts van SVS, die vervolgens de politie waarschuwden. Beide mannen werden op het politiebureau ingesloten.

Leeuwarden: rijbewijs en auto kwijt
Een 23-jarige inwoner van Berlikum is donderdag om 19.40 uur aangehouden, omdat hij op de Tesselschade 114 km/u reed, waar 50 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto in beslag genomen.

Dokkum: getuigen gezocht
De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen van een aanrijding op de Bilgaarderstraatweg. De 23-jarige eigenaresse ontdekte omstreeks 18.00 uur dat haar langs de weg geparkeerde auto door onbekende oorzaak schade had opgelopen. Tussen 08.15 en 18.00 uur moet een andere auto haar voertuig beschadigd hebben.

Sneek: onder invloed
Een 24-jarige inwoner van Sneek is vrijdag om 01.00 uur op de Willem Lodewijkstraat aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 600 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerenveen: onder invloed
Een 18-jarige inwoner van Lelystad is vrijdag om 04.30 uur op de Gedempte Molenwijk aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed en daarmee tegen een paaltje was gereden. Op het bureau blies hij 415 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod voor 4 uur.

Sumar: onder invloed
Een 21-jarige inwoonster van Sumar is vrijdag om 06.00 uur op De Noordmansstraat aangehouden, omdat zij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies zij 735 ug/l. De vrouw kreeg een proces-verbaal, een rijverbod voor 8 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 8808272

Deel: ' Nieuwe ontwikkelingen moord Steinvoorte in Leeuwarden '
Lees ook