NIEUWE OVERLAP GARAGEDEUR OPENT DE GARAGE VERRASSEND ANDERS


Van 9 tot en met 13 februari is de OVERLAP garagedeur voor het eerst te zien tijdens de Week van de Bouw in de Jaarbeurs Utrecht.

BUNNIK, 20150204 -- De OVERLAP garagedeur opent op een verrassende manier, met twee panelen die ónder elkaar schuiven. De innovatieve garagedeur bespaart dankzij dit unieke systeem veel kostbare ruimte, maar is ook bedrijfszeker, veilig en fluisterstil. De OVERLAP garagedeur is speciaal ontworpen voor de garage thuis, stijlvol vormgegeven met perfecte afwerking aan de buitenzijde én aan de binnenzijde.

De garagedeur die veel ruimte bespaart

De OVERLAP garagedeur levert meer ruimte op in iedere garage, dankzij het gepatenteerde OVERLAP systeem, met twee panelen die onder elkaar schuiven bij het openen. De deur heeft daardoor 50 procent minder diepte aan de binnenzijde nodig vergeleken met een traditionele sectionaal garagedeur of kanteldeur. De manier van opvouwen is bijzonder compact, waardoor boven de deur slechts 20 cm ruimte nodig is om te kunnen openen. De auto kan tot vlakbij de deur geparkeerd worden, wat zorgt voor efficiënt ruimtegebruik. Deze eigenschappen maken de garagedeur ook geschikt voor garages met beperkte binnenruimte, met een laag plafond of voor een garage waarbij de entree een scherpe bocht heeft.

Bedrijfszeker en veilig

OVERLAP maakt geen gebruik van veren die strak gespannen moeten blijven zoals bij een sectionaaldeur, maar van contragewichten in de staanders aan weerszijden van de deur. Die leveren de kracht om de deur op te tillen. Daardoor kent de deur nauwelijks slijtage en is deze in hoge mate bedrijfszeker en stil, terwijl de deur licht te bedienen is, ook zonder motor. Die motor is onzichtbaar verwerkt in het systeem boven de deur. De garagedeur is zo vormgegeven en ingesteld dat er geen beklemming kan plaatsvinden onder of tussen de panelen. De deur is bovendien standaard voorzien van dievenklauwen.

Functionaliteit en design optimaal gecombineerd

Dat technologische innovatie en design hand in hand kunnen gaan, bewijst het Italiaanse SILVELOX met de ontwikkeling van de OVERLAP garagedeur. SILVELOX heeft al ruim 50 jaar ervaring met het ontwerpen, produceren en installeren van garagedeuren, wereldwijd. Deze kennis heeft geleid tot een garagedeur die niet alleen functioneel vernieuwend is, maar ook onderscheidend is in vormgeving. De deur is stijlvol aan de buitenzijde en kan worden gepersonaliseerd naar wens, van minimalistisch tot klassiek. Onderscheidend is ook de binnenzijde, fraai afgewerkt zonder dat aan het plafond de ontsierende en ruimte verslindende rails, veren en motor nodig zijn die de traditionele sectionaaldeur kenmerken. Hemko van Wezel, directeur van importeur CARROOM: “De OVERLAP is misschien wel de eerste garagedeur die echt kan worden afgestemd op het uiterlijk van de woning én mooi aansluit op het interieur.”

Introductie van OVERLAP in Nederland tijdens Week van de Bouw

CARROOM – specialist in garagedeuren en garage interieurs voor particulieren –  introduceert de OVERLAP garagedeur op de beurs GEVEL die plaatsvindt tijdens de Week van de Bouw van 9 tot en met 13 Februari in de Jaarbeurs Utrecht. Voor meer informatie over de OVERLAP garagedeur of gratis toegang tot de beurs: www.silvelox.nl.


Deel: ' Nieuwe OVERLAP garagedeur opent de garage verrassend anders '
Lees ook