ZXFACTORY

Nieuwe portal Streamingmedia.nl

Nieuwe portal Streamingmedia.nl

Door de toename in het aantal breedbandverbindingen is de interesse in de mogelijkheden van streaming media evenredig toegenomen. Maar wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden? Januari 2002 kunnen internetgebruikers met deze vraag terecht op
https://www.streamingmedia.nl. Ideeën, links en materiaal kunnen nu al worden ingediend.

Ede, 24 september 2001

De portal Streamingmedia.nl wordt het startpunt voor internetgebruikers met interesse in streaming media. Bezoekers kunnen er terecht voor nieuws, vermaak en andere content. De site geeft verder installatietips en updates, waardoor de geïnteresseerde leek direct van start kan met het bekijken en beluisteren van video en audio via internet. De plannen omvatten tevens een top tien met daarin de waardering van het aanbod door de bezoekers, een forum waarin nieuwe content wordt besproken en een FAQ-lijst met antwoorden op de meest gestelde vragen over streaming media. Op termijn wordt de site uitgebreid met de mogelijkheid voor bezoekers om hun eigen video's te uploaden en via de site op internet te zetten

Streamingmedia.nl is een initiatief van ZXFactory. Doel is het creëren van plek waar streaming media centraal staat. De site is met name gericht op de consument die de beschikking heeft over een breedbandige verbinding. Er is reeds zeer veel boeiende streaming content op internet aanwezig. Door middel van Streamingmedia.nl wordt dit overzichtelijk en makkelijk toegankelijk. ZXFactory nodigt mensen uit ideeën tips en links in te sturen die ZXFactory kan gebruiken om de site verder vorm te geven.

Organisaties en bedrijven wordt de mogelijkheid geboden materiaal beschikbaar te stellen via de portal. Aangeboden materiaal mag geen commercieel karakter hebben. In overleg met ZXFactory wordt gezorgd voor encoding en hosting. Op deze manier wil ZXFactory stimuleren dat bestaand audio- en videomateriaal met publieke waarde via het internet beschikbaar wordt.

ZXFactory verzorgt tevens een streaming media portal voor zakelijke doeleinden. Contentowners en andere geïnteresseerden vinden op https://www.zx.nl/streaming zakelijke informatie, technische specificaties en downloads.

Over ZXFactory

ZXFactory ontwikkelt, verzorgt en realiseert streaming media oplossingen. Daarnaast ontwikkelt ZXFactory complexe webapplicaties zoals dynamische ontsluiting van databases, beheert zij serverparken en levert diensten op het gebied van unified messaging (integratie van e-mail, telefoon en fax). Door haar brede ervaring kan ZXFactory bedrijven een totaaloplossing voor internettoepassingen aanbieden.

Heeft u ideeën of vragen over Streamingmedia.nl. Neem dan contact op met ZXFactory.

Michiel Huisken, productmanager streaming media, tel. 0318 693111 Marijke de Valck, marketing, tel. 0318 693111
E-mail: info@streamingmedia.nl.

24 sep 01 12:39

Deel: ' Nieuwe portal Streamingmedia.nl '
Lees ook