Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

Vught, 22 juli 2001

Nog meer Prins Hendrik-atleten naar internationale toernooien

Polsstokhoogspringster Monique de Wilt, en de Ekiden-ploeg van de Vughtse atletiekvereniging Prins Hendrik zijn uitgenodigd voor deelname aan belangrijke internationale wedstrijden. Met de al eerdere deelnames van de Vughtse atleten aan de Europacup Cross voor clubteams, EK Indoor voor Veteranen, de Europacup voor landenteams, het EK onder 23 jaar, en het WK Veteranen vormt het jaar 2001 een van de meest aansprekende uit de geschiedenis van 'Prins Hendrik'. Ook was de medailleoogst op het Nederlands kampioenschap van 2 weken geleden de grootste ooit.

De Bossche De Wilt is door de nieuwe Technische Staf van de atletiekbond (KNAU) uitgenodigd om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen atletiek, van 3 tot en met 12 augustus in Edmonton (Canada). Na de Olympische Spelen, vormt het WK het belangrijkste toernooi van de hedendaagse atletiekkalender. De Wilt sprong 13 juni een Nederlands record van 4,35 meter, waarmee ze in de top 25 van de wereld kwam. Ze bleef echter 5 centimeter onder de vereiste limiet van de Nederlandse bond. Toch gaf de KNAU dit weekend groen licht voor de in Leverkusen (D) trainende atlete. De Prins Hendrik-atlete nam eerder deel aan het EK in 1998 (gedeeld 4e), het WK indoor in 1999 (gedeeld 17e) en het WK voor Studenten in 1999 (2e). Monique de Wilt is elf-voudig Nederlands kampioen.


* De Ekiden-ploeg van Prins Hendrik Vught kan zaterdag 13 oktober deelnemen aan de Europacup weg voor Clubteams (halve marathon). In het Portugese Faro mag de meervoudig Nederlands kampioen Nederland vertegenwoordigen, net als voorgaande jaren. Deelnemers zullen gekozen worden uit de succesvolle trainingsgroep van Tonnie Dirks.

* Deze week neemt Erik Cadée uit Den Bosch deel aan de Europese Jeugd Olympische Dagen (EJOD) in het Spaanse Murcia. De 17-jarige VWO-scholier zal uitkomen op zijn onderdelen discuswerpen en kogelstoten. Cadée werd dit seizoen Nederlands kampioen op beide onderdelen in zijn leeftijdsklasse (16-17 jaar), en wierp onlangs met de discus naar een afstand van 58,52 meter, en liet met de kogel 18,22 meter noteren.
EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR-medewerker (atletiek), Jeroen de Wilt (tel. na 18.00u: 073-6420441)

Deel: ' Nieuwe Prins Hendrik-atleten naar internationale toernooien '
Lees ook