Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Sybase presenteert reeks nieuwe producten en partners tijdens TechWave gebruikersconferentie

Annonceringen versterken marktpositie in e-Business, m-Business (mobiel) en v-Business (applicaties voor verticale marktsegementen)

Maarssen, september 2001 - Tijdens haar jaarlijkse gebruikersconferentie TechWave heeft Sybase Inc. (NYSE: SY) weer een reeks nieuwe producten en partners gepresenteerd. De in San Diego gehouden conferentie is dit jaar door ruim 2.500 klanten, ontwikkelaars en andere partners bezocht. Alle annoncering zijn gericht op versterking van Sybase's marktpositie in drie segmenten, te weten e-Business, m-Business en v-Business, met als doel realtime transacties op elk gewenst moment vanaf elke willekeurige locatie mogelijk te maken. Hieronder staan de belangrijkste aankondigingen vermeld, terwijl de bijlage aanvullende details verstrekt.

Sybase belangrijkste productintroducties hebben betrekking op:
* EA Server 4.0

* Sybase Communications e-Business Solution

* SQL Anywhere Studio 8.0

* PowerDesigner

* PowerJ

Accenten e-Business
Een hoogtepunt voor e-Business toepassingen is Sybase's introductie van applicatieserver EAServer 4.0. Verder demonstreerde het bedrijf haar nieuwe portal oplossing EP-Express Edition en bètaversies van de ontwikkelprogramma's PowerDesigner en PowerJ. Speciaal voor databasebeheerders biedt Sybase ook een serviceprogramma om optimaal gebruik te maken van haar ASE relationeel databasemanagement systeem. De functionaliteit hiervan wordt uitgebreid door 3 nieuwe DBA Assistent Services, terwijl op de licentieprijs tijdelijke promoties van toepassing zijn.

Accenten m-Business
Sybase's m-Business activiteiten worden behartigd door haar dochteronderneming iAnywhere Solutions, die o.a. de beschikbaarheid van SQL Anywhere Studio 8.0 (bèta) en Mobile Manager aankondigden.

Accenten v-Business
Tijdens TechWave annonceerde Sybase nieuwe producten, samenwerkingsrelaties en klanten in verschillende belangrijke verticale marktsegmenten, waaronder financiële dienstverlening, telecommunicatie en nieuwe media. De belangrijksten zijn: Sybase Communications e-Business Solution, een portaloplossing voor telecombedrijven en andere communicatie dienstverleners, de integratie van New Era of Networks producten met het portfolio van Sybase dochter Financial Fusion en de beschikbaarheid van GlobalFIX LE voor het uitwisselen van informatie tussen financiële dienstverleners. Verder werd Thomson Financial als een strategisch nieuwe klant van Financial Fusion gepresenteerd.

Bijlage: Aankondigingdetails
Aankondigingdetails

e-Business


* EAServer 4.0: de nieuwe functies in EAServer 4.0 maken het voor ontwikkelaars eenvoudiger om gebruikers te koppelen aan informatie door applicaties op servernivo te integreren tot bedrijfsbrede business-to-business, business-to-consumer en intranets oplossingen. In deze nieuwe EAServer-versie ondersteunt Sybase het veelgebruikte Java 2 platform met haar Enterprise Edition (J2EE) technologie, die nog verder verbeterd is m.b.t. prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid.


* Enterprise Portal - Express Edition 2.0: is een snel plus eenvoudig te implementeren oplossing voor het opzetten van complexe afdeling- of bedrijfportals. Het biedt bedrijven vergaande mogelijkheden om een gepersonifieerde interface naar een groeiend aantal applicaties en informatiebronnen aan te bieden, vanuit een enkelvoudige log-in beveiliging.


* ASE: anticiperend op klantbehoeften introduceert Sybase een serviceprogramma om effectiever gebruik te maken van haar relationeel databasemanagement systeem ASE. Deze beheeromgeving wordt tegelijkertijd uitgebreid met 3 nieuwe DBA Assistent Services: Installations & Configuration, Performance & Tuning plus Remote DBA Monitoring & Maintenance. Deze DBA Assistent Services ontlasten databasebeheerders van tijdrovende dagelijkse routinetaken, waardoor zij meer tijd overhouden voor strategische projecten.


* ASE 12.5: Sybase relationeel databasemanagement systeem komt dankzij tijdelijke promoties op zowel licentieprijzen als optionele modules binnen handbereik van een veel grotere gebruikersgroep (raadpleeg voor details de lokale vestiging).


* PowerDesigner: De volgende bétaversie van PowerDesigner, genaamd Neptune, is vrijgegeven voor gebruikersevaluatie en ?testen (zie www.sybase.com/neptunebeta). De Neptune versie biedt extra UML-diagrammen, aanzienlijke productiviteitsverbeteringen voor Java ontwikkelaars, geïntegreerde datawarehouse modellering en nieuwe bedrijfsproces modelleerfuncties.


* PowerJ: De nieuwe bétaversie van PowerJ, genaamd Vancouver, is eveneens beschikbaar voor gebruikersevaluatie en testen (zie www.sybase.com/vancouverbeta). Deze bevat J2EE 1.3 met EJB 2.0 en MDB ondersteuning verpakt in een verbeterde gebruikersinterface, nieuwe wizards, JSP-debugging en compatibiliteit met voorgaandeversie applicatieservers.

m-Business


* SQL Anywhere Studio 8.0 bèta: de volgende generatie SQL Anywhere Studio voegt betere prestaties, synchronisatie en
ontwikkelverbeteringen toe aan de marktleidende technologie voor datamanagement en applicatiesynchronisatie van iAnywhere Solutions.SQL Anywhere Studio 8.0 bèta maakt mobiele en draadloze databasetechnologie vooreen bredere doelgroep toegankelijk om eenvoudiger en beter beveiligde mobiele applicaties te ontwikkelen en te implementeren.


* iAnywhere Solutions Developer Community is een nieuw initiatief voor ontwikkelaars om elkaar te ontmoeten en technische kennis, toepassingservaringen plus marktnieuws met elkaar uit te wisselen. De eerste iAnywhere Solutions Developer Community bijeenkomst heeft op 14 augustus tijdens de TechWave plaatsgevonden.


* iAnywhere Mobile Manager: is ontwikkeld om kosten te besparen bij de toepassing en ondersteuning van m-Business oplossingen. Het vereenvoudigt de installatie en onderhoud van applicaties op een diversiteit aan apparaten, waaronder laptops en Pocket PC's.

v-Business


* Sybase Communications e-Business Solution: is een industriespecifieke oplossing voor communicatie serviceverleners (CSP's) waarmee zij de kostenbesparing, personifiëring en efficiency van Webgebaseerde doe-het-zelf toepassingen kunnen managen. CSP's kunnen Sybase Communications e-Business Solution gebruiken als primaire interface voor klanten en partners om hun zakelijke transacties zo efficiënt mogelijk af te handelen.


* New Media Vertical: Sybase biedt abonnementaanbieders van nieuwe media en zakelijke informatie een intelligente oplossing om hun marktaandeel, advertentie- bijdragen en dienstenaanbod te vergroten. Tot de doelgroep van New Media Vertical behoren klanten als Nielsen Media Research, North Jersey Media, Globe Telecom, Oniway en CMR/Taylor Nelson Sofres.


* New Era of Networks integration: Financial Fusion annonceert de integratie van New Era of Networks financieel services team plus productlijn met Financial Fusion's aanbod voor de kapitaalmarkt. Financial Fusion gaat de integratie gebruiken om actiever te anticiperen op nieuwe standaardinitiatieven en EAI.


* Thomson Financial: Financial Fusion maakte verder bekend het bedrijf Thomson Financial als nieuwe strategische klant te hebben gewonnen. GlobalFIX biedt Thomson Financial belangrijke FIX-initiatieven te ondersteunen, waaronder het onlangs geannonceerde initiatief om FIX en SWIFT te convergeren.


* GlobalFIX LE: is een lichte uitvoering van GlobalFIX, Financial Fusion's marktleidende oplossing voor FIX uitwisselbaarheid. Het speelt in op de vraag van kleinere bedrijven en marktplaatsen met volledige upgrade compatibiliteit naar de 'enterprise' versie GlobalFIX.

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld.

Deel: ' Nieuwe producten en partners Sybase tijdens TechWave '
Lees ook