Ingezonden persbericht

Persbericht - 26 augustus 2010

Nieuwe programmering Radio 6 vanaf september
DJ Maestro, Benjamin Herman, Gerard Ekdom, Corné Klijn, Andrew Makkinga en Wicked Jazz Sounds op Radio 6

In de nieuwe programmering op Radio 6, die te beluisteren is vanaf maandag 6 september, verankert de publieke soul- en jazzzender de zwarte muziek stevig in z'n programmering. Zowel op werkdagen als in het weekeinde is een aantal nieuwe programma's te horen, zoals 'Sherill for Real' met Sherill Samson en 'Winfried Draait Door' met Winfried Baijens. Op de doordeweekse avonden is het luisteren naar 'Radio 6 presents' met klinkende namen: Benjamin Herman, DJ Maestro, Gerard Ekdom en Corné Klijn. DJ Andrew Makkinga maakt in het weekend zijn programma 'Andrew'

Per september moeten publieke radiostations de programmering hebben aangepast op de door de minister vastgestelde wettelijke uitzenduren voor de omroepen. Alle reden voor de makers van Radio 6 om een aantal nieuwe en bijzondere programma's te introduceren.
Daarvoor schuiven grote radio- en muziekmensen achter de Radio 6 microfoon. Gerard Ekdom, bekend van 3FM, gaat een heel ander gedeelte van zijn platenkast laten horen en Corné Klijn draait de beste soul op vrijdagavond. Daarnaast nemen Benjamin Herman en DJ Maestro de luisteraar elk een avond in de week mee op muzikale ontdekkingsreis waarbij de liefde voor soul- en jazzmuziek voorop staan. Op werkdagen praat de nieuwe AVRO presentatrice Sherill Samson de platen aan elkaar. Dat doet ze vol flair en met ongeremd enthousiasme. Ze is gek van muziek die uit de heupen komt en via de onderbuik gaat. Ze beweegt zich soepel achter de microfoon en ademt de liefde voor muziek.
Andrew Makkinga maakt in het weekend zijn programma 'Andrew', en The Wicked Jazz Sounds verzorgen in de namiddag op zaterdag en zondag de uitzendingen.
En uiteraard blijven huidige presentatoren als Leo Blokhuis, Jaap Boots, Edwin Rutten, Steef Cuijpers, Jaap Brienen, Co de Kloet, Koen Schouten, Peter van Bruggen, Mijke van Wijk en Giel Beelen te horen op de soul & jazz zender van Nederland.

Zendermanager Wilbert Mutsaers: 'Radio 6 prijst zich bijzonder gelukkig met de nieuwe programmamakers die vanaf september op de zender te horen zullen zijn. We hebben grote en gekende jazz & soul liefhebbers in huis die hun grote muzikale hart zullen laten spreken.'

Dit zijn de nieuwe programma's op Radio 6:

Sherill For Real - ma t/m vrij van 10.00 tot 12.00 uur met Sherill Samson (AVRO)

Winfried Draait Door! - ma t/m vrij van 14.00 tot 16.00 uur met Winfried Baijens (NTR)

Radio 6 presents - ma t/m vrij van 19.00 tot 21.00 uur met elke dag een andere bijzondere presentator. Wie kruipen achter de Radio 6 microfoon voor dit programma:
Maandag: Benjamin Herman (NTR)
Dinsdag: Wordt komende week bekend
Woensdag: DJ Maestro (VPRO)
Donderdag: Gerard Ekdom (AVRO)
Vrijdag: Corné Klijn (TROS)

Jazz in the Morning (Omroep Max) elke zaterdag van 7.00 tot 10.00 met Tuffie Vos en op zondag met Edwin Rutten

Andrew - elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 14.00 uur met Andrew Makkinga (VPRO).

Wicked Jazz Sounds - op zaterdag en zondag van 16.00 tot 18.00 uur (NTR)

Radio 6
Radio 6 is nu nog zwarter. Met de allerbeste soul- en jazzmuziek en alle gerelateerde
genres zoals funk en rhythm & blues. Op Radio 6 hoor je de nieuwste platen, echte
klassiekers, en de beste liveconcerten en festivals, van Bimhuis tot North Sea Jazz. Deze
publieke zender is in heel Nederland te beluisteren via de kabel, mobiel en radio6.nl.

Voor meer informatie: www.radio6.nl

Deel: ' Nieuwe programmering Radio 6 vanaf september 2010 '






Lees ook