Persbericht

Nieuwe versie van Protect! hard-diskencryptie vergroot veiligheid

Hengelo, 15 februari 2000 - Protect! versleutelt de hard-disk van elke PC of notebook, zodat buitenstaanders geen inzage in gevoelige informatie kunnen krijgen. De nieuwe Protect! versie 3.1 ondersteunt nu multi-bit karakters waardoor speciale tekens in het wachtwoord kunnen worden gebruikt en zijn niet meer gebonden aan 26 letters en 10 cijfers. Doordat buitenstaanders veel moeilijker het wachtwoord kunnen raden, neemt de beveiliging van gegevens op de harddisk sterk toe met de release van Protect! 3.1.

Geavanceerde kenmerken De upgrade van Protect! komt als antwoord op vragen van klanten, zoals bijvoorbeeld NEC, voor een versie voor de Japanse markt. De upgrade maakt Protect! bovendien compatible met PC's welke gebruik maken van verwijderbare opslagmedia, zoals een Zip-drive. Versie 3.1 voegt ook een veilig updating-kenmerk toe, gebaseerd op een digitale handtekening. Hierdoor kunnen toekomstige versies over een netwerk verspreid worden, zonder her-installatie.

Protect! encrypt onmiddelijk Protect! versie 3.1 encrypt de harddisk zonder dat de gebruiker over kennis van encryptie-procedures hoeft te beschikken. De encryptie-sleutels worden niet in de computer opgeslagen, maar worden gegenereerd door een stringent authenticatie proces gebaseerd op vaste en dynamische wachtwoorden. Encryptie gebeurt onmiddellijk zonder tussenkomst van de gebruiker, terwijl de prestatie van de PC gelijk blijft. Voor extra veiligheid biedt Protect een geïntegreerd keybord-lock en screensaver. Systeembeheerders kunnen met de geavanceerde gereedschappen Protect! centraal beheren, zonder dat ze elke afzonderlijke machine hoeven te bezoeken. Protect! werkt met Windows 95, Windows 98 en Windows NT.

Beveiligde opslag van gegevens Het ICT-beveiligingsbedrijf IntroCom is Protect! distributeur voor Nederland. Protect! wordt vooral gebruikt door organisaties waarvan de werknemers veel met laptops op pad zijn. Bij verlies of diefstal van een laptop zal een buitenstaander nooit de gegevens in kunnen zien. Onder andere het CBS, de Rabobank Nederlandse Effectendienst en telecomgigant Ericsson zien Protect! als een uitstekend middel om hun veiligheidsbeleid te verwezenlijken.

De IntroCom Groep De IntroCom Groep bestaat uit IntroCom en IntroWeb. IntroCom is specialist op het gebied van ICT-beveiligingen. IntroWeb is gespecialiseerd in het leveren van internet-totaaloplossingen. Steeds meer organisaties ontdekken het belang van beveiliging op het internet, intranet, extranet en lokale pc's en notebooks. Door de unieke combinatie van specialisaties kan de IntroCom Groep gericht adviseren over de laatste ontwikkelingen en zinvolle toepassingen.


Einde persbericht Kijkt u voor meer informatie op www.introcom.nl en www.introweb.nl

Contact Bas Holla Marketing en Communicatie IntroCom Groep Telefoon: 074 - 243 01 05 E-mail: holla@introcom.nl

Deel: ' Nieuwe Protect! hard-diskencryptie vergroot veiligheid '
Lees ook