Nieuwe provinciale belasting moet afgewezen worden


AMSTERDAM, 20080205 -- Via de internet-community Belastinglobby ondertekenen Nederlandse belastingbetalers de actie 'Nieuwe provinciale belasting moet afgewezen worden'. Op www.belastinglobby.nl tekenen belastingbetalers wekelijkse acties voor belasting-verlagingen met als doel meer besteedbaar inkomen, minder belastingen en een betere besteding van belastinggeld. De actie van belastingbetalers 'Nieuwe provinciale belasting moet afgewezen worden' is n van vele acties die gaan volgen.

Provincies zijn een overbodige en geldvernietigende bestuurslaag zonder duidelijke functie. Maar in een laatste stuiptrekking hebben de provincies donderdag bij de Tweede Kamerleden een claim voor een nieuwe provinciale belasting neergelegd! Deze nieuwe belasting heeft de vorm van een "ingezetenenbelasting" voor alle burgers, die dus koopkracht moeten inleveren, alleen maar om provinciale politici hun baan te laten behouden. Dit is een dieptepunt in de politieke geschiedenis. De Tweede Kamer dient de geldverwoestende provincies uit hun lijden te verlossen door de claim af te wijzen en daarna gewoon de geldkraan naar de provincies direct en helemaal dicht te draaien.

Over Belastinglobby

Belastinglobby is begonnen op 1 september 2007 en is de niet-politieke internet-community voor en door alle Nederlandse belastingbetalers. Deze betalen samen jaarlijks ruim 130 miljard euro aan belastingen. Belastinglobby geeft iedereen, ongeacht financile positie, leeftijd of politieke kleur, de mogelijkheid om hun stem te laten horen. Naast n keer in de vier jaar op politici en hun plannen, kunnen belastingbetalers nu elk uur van de dag hun stem laten horen door acties te tekenen. Acties die belastingen verlagen, het besteedbaar inkomen verhogen en de resterende belastingen beter besteed laten worden. De wekelijkse acties worden in de media gebracht en op termijn op de politieke agenda geplaatst door te lobbyen met het aantal belastinglobbyisten en stemmen. De oprichters van Belastinglobby zijn geen lid van een politieke partij.

Belastinglobby streeft naar:

1. Meer besteedbaar inkomen
2. Minder belastingen
3. Betere besteding van belastinggeld

Doe mee, tel mee, stem mee

Tekenen voor de actie van belastingbetalers 'Nieuwe provinciale belasting moet afgewezen worden' of n van de andere belastingverlagende acties kan gratis via de website www.belastinglobby.nl. Of via mobiel, door een SMS bericht te sturen naar nummer 3010 met de tekst LOBBY INGEZETENE (0,60 e.p.o.b.).


Deel: ' Nieuwe provinciale belasting moet afgewezen worden '
Lees ook