Eerste week van oktober geen paspoortenverstrekking Vraag ruim op tijd een paspoort of identiteitskaart aan

Vanaf 1 oktober aanstaande komt er een nieuw paspoort en een nieuwe Nederlandse identiteitskaart. Vanaf deze datum gelden er nieuwe regels voor het aanvragen van een nieuw reisdocument en het bijschrijven van kinderen. Zo krijgt u uw nieuwe reisdocument niet meer meteen mee, maar moet u er voortaan minimaal drie werkdagen op wachten (bijvoorbeeld: als u een paspoort aanvraagt op vrijdag, kunt u uw paspoort pas op de dinsdag na 10.00 uur (derde werkdag) weer ophalen. Verder moet ook het kind bij een bijschrijving aanwezig zijn. De gemeente Arnhem gaat eind september iedereen aanschrijven wiens paspoort met ingang van 1 oktober verloopt.

Wachttijd drie werkdagen In verband met de invoering van de nieuwe reisdocumenten op 1 oktober kunt u de eerste week van oktober alleen reisdocumenten aanvragen, maar de wachttijd van drie werkdagen geldt in deze week nog niet. Ook kunt u de eerste week van oktober nog geen gebruik maken van de zogenoemde spoedprocedure. Bij een spoedprocedure kunt u, normaal gesproken, het document de eerstvolgende werkdag ophalen.

Betere beveiliging
Paspoorten en identiteitskaarten worden vanaf 1 oktober op een centrale plaats in Nederland van persoonsgegevens voorzien. Hiervoor is gekozen om over nog beter beveiligde reisdocumenten te kunnen beschikken. Daardoor krijgt u het nieuwe reisdocument niet meer meteen mee. Als u uw reisdocument aanvraagt, moet u uw huidige reisdocument meenemen alsmede één recente, professionele pasfoto, die recht van voren is genomen (dus niet van opzij).

Bijschrijven van kinderen Ook het bijschrijven van kinderen verandert per 1 oktober. Ten behoeve van een betere beveiliging wordt de bijschrijving voorzien van een foto. Om de identiteit van het kind vast te stellen, moet bij het aanvragen van een bijschrijving het kind aanwezig zijn en een pasfoto van het kind worden meegenomen. Ook voor het bijschrijven van kinderen geldt voortaan een wachttijd van minimaal drie werkdagen. De pasfoto van het kind moet eveneens recht van voren zijn genomen. Het kind hoeft niet mee om het paspoort met bijschrijving op te halen.

Meer informatie
Voor vragen kan men terecht op www.paspoortinformatie.nl of bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Arnhem, telefoonnr. 026 - 3774622.
paspoort
Vraag ruim op tijd een paspoort of identiteitskaart aan.

Disclaimer
Document: Eerste week van oktober geen paspoortenverstrekking

Deel: ' Nieuwe regels aanvraag paspoort en identiteitskaart Arnhem '
Lees ook