Gemeente Weerselo

NIEUWS REISDOCUMENTEN

Even wachten
Vanaf 1 oktober 2001 gelden er nieuwe regels voor paspoorten en identiteitskaarten Zo moet u een aantal dagen wachten op een nieuw reisdocument, want voor een betere beveiliging worden ze vanaf 1 oktober op een centrale plaats gemaakt. Reken op een week, dan bent u op tijd.
Wat heeft u nodig
U moet uw huidige identiteitskaart of rijbewijs meenemen en een recente pasfoto Deze foto moet recht van voren zijn genomen dus niet van opzij.
Paspoort Kinderen
Kinderen van elke leeftijd mogen een paspoort hebben maar tot achttien jaar hebben ze schriftelijke toestemming nodig van de ouders en voor de identiteitkaart de toestemming van de ouders tot de leeftijd van 12 jaar.Tot en met vijftien jaar kunt u als ouder uw kind ook laten bijschrijven in uw eigen paspoort.
Bij bovengenoemde aanvragen of bijschrijving is ook een pasfoto nodig van het kind of kinderen.
Oud document kwijt
Is uw paspoort of identiteitskaart gestolen of bent u deze kwijt geraakt dan dient u dat aan te geven bij de politie en wordt er een proces-verbaal opgemaakt. Dit verbaal hebt u nodig om een nieuwe identiteitskaart of paspoort aan te vragen.
Meer informatie
Als u na het lezen van bovenstaand nog vragen hebt over reisdocumenten kunt u telefonisch contact opnemen met de locatie Ootmarsum, telefoon: 0541 - 854311 of langskomen bij de afdeling Burgerzaken op Kerkplein 1 te Ootmarsum.

Deel: ' Nieuwe regels aanvraag reisdocumenten in gemeente Weerselo '
Lees ook