Gemeente Maassluis

30-8-2001

Nieuwe regels voor pasfoto's op reisdocumenten

De eisen waaraan een pasfoto op een reisdocument moet voldoen, zijn al eerder dit jaar veranderd, maar tot 1 september werden nog foto's geaccepteerd die schuin van voren waren gefotografeerd. Per 1 september worden de nieuwe regels definitief van kracht en worden alleen nog maar foto's geaccepteerd die voldoen aan deze nieuwe regels.

Voor het verkrijgen van een reisdocument moeten er twee dezelfde recente pasfoto's worden ingeleverd. De foto's moeten recht van voren zijn genomen, tegen een lichte, egale achtergrond. De grootte van de foto's is 3,5 x 4,5 cm., de breedte van het hoofd ongeveer 2 cm. Beide ogen moeten zichtbaar zijn, eventueel achter een bril met doorschijnende glazen. Het dragen van een donkere bril op de foto is niet toegestaan, tenzij kan worden aangetoond dat dit om medische redenen noodzakelijk is. Het hoofd moet onbedekt zijn, tenzij kan worden aangetoond dat godsdienstige, levensbeschouwelijke of medische oorzaken zich hiertegen verzetten. Videoprints, digitale foto's en zijderasterfoto's zijn niet geschikt om te gebruiken voor reisdocumenten.

Vanaf 1 oktober verdwijnt de klaar-terwijl-u-wacht service. Wie na deze datum een paspoort of identiteitskaart aanvraagt, kan pas een week na aanvraag het document afhalen. De aanvrager hoeft dan slechts nog maar één pasfoto in te leveren. Verder gelden er vanaf 1 oktober andere regels voor het bijschrijven van kinderen.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de afdeling burgerzaken. De afdeling burgerzaken is geopend van ma. t/m vr. van 8.00 tot 12.30 uur en op dinsdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Tel. 010-5931931.
E-mail: burgerzaken@maassluis.nlBrochures met meer informatie zijn verkrijgbaar bij de afdeling burgerzaken, in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis en bij de openbare bibliotheek aan de Ibisstraat. Ook op www.paspoortinformatie.nl is informatie beschikbaar.

Gekoppelde producten:
Paspoort
Europese identiteitskaart

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe regels voor pasfoto's op reisdocumenten Maassluis '
Lees ook