Tweehonderd doe-ideeën voor een landelijk uitje

'De boer op' nieuwe reisgids voor het platteland

De nieuwe reisgids voor het platteland, 'De boer op'

De laatste jaren neemt de vraag naar toerisme op het Nederlandse platteland toe. Steeds meer agrarische bedrijven spelen daarop in en leggen zich naast de eigenlijke activiteiten toe op het toerisme. De ANWB-uitgave 'De boer op' wil recreërend Nederland wijzen op de toeristische mogelijkheden die het platteland te bieden heeft.

Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs bood mr. G. van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, het eerste exemplaar van 'De boer op' aan aan de staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, mevrouw G.H. Faber.

Kleurrijk
De kleurrijke gids bevat ruim 200 doe-ideeën voor een leuk, actief en educatief dagje uit, weekendje weg of een langer verblijf op het Nederlandse platteland.

In de gids staan per provincie tien tot twintig bedrijven met hun recreatieve aanbod beschreven. Dat varieert van rustiek logeren of kamperen, zelf kersen plukken, meehelpen of een kijkje nemen op de boerderij tot tractorexcursies.

Breed scala
Ook zijn er fiets- en wandeltochten vanuit de boerderij en kan men zelfgemaakte producten proeven en aanschaffen. Verder is er aandacht voor kinderboerderijen, bijzondere boerenmolens, biologische landbouw, boerderij- en landbouwmusea en het houden van bijzondere dieren en rassen, zoals struisvogels en lama's.

Onder het motto 'De Boer Op' organiseren de Nederlandse boeren en tuinders en hun organisaties al jarenlang publiekgerichte activiteiten, zoals open dagen op land- en tuinbouwbedrijven.

Ëvenementen
De belangrijkste evenementen met open dag: zijn:

'Week van het platteland', derde week van september. 'Kom in de kas', elk eerste weekeinde in april (een week eerder of later in geval van Pasen of Westlandmarathon). 'Nationale Bollendag', elk eerste weekeinde in augustus. 'Met de klas de boer op', permanent educatief programma voor basisscholen.

Voor informatie over bovenstaande activiteiten kan men contact opnemen met de Stichting Hart voor het land/Ondernemers van Nature.

Deel: ' Nieuwe reisgids voor het platteland 'De boer op' '
Lees ook