KPN NV

Datum 19 februari 2003

MxFlex Remote Access van KPN Telecom

Nieuwe remote accessdienst met inbel-, breedband- en mobiele toegang

KPN introduceert met MxFlex een nieuwe remote accessdienst voor de zakelijke markt, waarmee eindgebruikers vanaf elke gewenste locatie rechtstreeks toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk middels een inbel-, breedband- of mobiele verbinding. Een belangrijke nieuwe ontwikkeling daarbij is de GPRS-toegang. De dienst is bedoeld voor bedrijven die gebruik maken van telewerkers en/of medewerkers die regelmatig vanuit huis of onderweg toegang moeten hebben tot het bedrijfsnetwerk. KPN heeft in de voorbereidingsfase inmiddels MxFlex-contracten afgesloten met 9 bedrijven voor meer dan 5000 telewerkers.

MxFlex Remote Access onderscheidt zich door:
Eén netwerk met een veelheid aan toegangsvormen (PSTN, ISDN, ADSL, GSM en GPRS) waarmee de klant afzonderlijke medewerkers dié verbinding kan geven die het best bij de individuele behoefte past. De medewerker die vooral vanuit huis werkt beschikt zo over ADSL-access (vaste kosten, veel bandbreedte), terwijl zijn collega die doorgaans vanuit de auto werkt over een GPRS-aansluiting beschikt. Eindgebruikers die slechts incidenteel inloggen, werken met een PSTN of ISDN inbelvariant. Flexibiliteit, niet alleen ten aanzien van de keuze van de verbinding maar ook ten aanzien van de keuze van het ADSL-modem, de mate van security en de koppeling met andere KPN diensten. Stabiliteit en veiligheid: MxFlex Remote Access maakt gebruik van een gesloten netwerk en dus niet van het publieke internet. De kwaliteit van de dienst wordt daardoor niet beïnvloed door andere gebruikers. Bovendien is het gevaar van virussen en hackers nauwelijks aanwezig.

Abonnementtype kan per medewerker variëren.
Access Inbellen ADSL Breedband GPRS AbonnementMxFlex MxFlex MxFlex MxFlexMxFlexMxFlex
-type Easy Easy Economi Mobile (PSTN) (ISDN) c Basic Extra
Bandbreedt56,6 K 64 K 256/64 768/121536/230/7 e 8 56
Dekking 100% 100% 85% 85% 85% 99,5% Allways Nee Nee Ja ja Ja Ja on

Naast de eerder genoemde eigenschappen biedt de ADSL-variant van MxFlex Remote Access ook het voordeel van de grote bandbreedte en het 'flatfee' tarief met een dus onbeperkt gebruik voor een vast bedrag per maand. Voor een werkgever leidt dit tot beheersbare kosten, terwijl medewerkers het gebruiksgemak als belangrijkste voordeel ervaren. Het bezwaar van de bestaande telewerkoplossing, namelijk te weinig bandbreedte en daardoor langere wachttijden, hoort met de introductie van MxFlex Remote Access tot het verleden.

Verdere informatie is te lezen op www.kpn.com, trefwoord: MxFlex. Ook kan een e-mail worden gestuurd naar pmc_connect@kpn.com.

Deel: ' Nieuwe remote accessdienst met inbel-, breedband- en mobiele toegang '
Lees ook