Ingezonden persbericht

Amsterdam, 29 januari 2003

Nieuwe routes in de zomerdienstregeling van Lufthansa: Van Frankfurt naar Portland en van München naar Bejing

Beschikbare capaciteit aanzienlijk groter dan in de zomer van 2002

Lufthansa introduceert deze zomer twee belangrijke nieuwe routes. Ten eerste zal met ingang van 31 maart dagelijks verbinding van Frankfurt naar Portland in de Verenigde Staten worden onderhouden. Lufthansa is de enige maatschappij die deze bestemming rechtstreeks zal aanvliegen vanuit Europa. Daar komen, vanaf 29 juni - de opening van de nieuwe terminal - drie vluchten per week van München naar Bejing bij. Bovendien zal het aantal vluchten op bepaalde bestaande bestemmingen worden opgevoerd. Met circa 25.000 vluchten per week naar 340 bestemmingen in 89 landen, komt de totale capaciteit op intercontinentale routes dan ongeveer 8% hoger uit dan in de zomerdienstregeling van 2002. Voor de Europese routes bedraagt die stijging ongeveer 3%.

Frankfurt
Vanaf Amsterdam kunnen passagiers zes keer per dag naar Frankfurt vliegen. Vanaf deze belangrijke overstapluchthaven onderhoudt Lufthansa het grootste gedeelte van het internationale netwerk. Naast de dagelijkse vluchten naar de nieuwe bestemming Portland, worden extra vluchten geïntroduceerd naar bestaande bestemmingen. Het aantal vluchten naar Mexico Stad wordt met drie verhoogd tot tien per week en de Indiase stad Chennai (Madras) zal zes in plaats van drie maal per week worden aangedaan.

München
De tweede overstapluchthaven, München, wint meer en meer aan betekenis. De introductie van de nieuwe bestemming Bejing, eind juni, onderstreept dat. Vanaf eind maart worden de vluchten naar
Los Angeles, die in het najaar van 2001 werden gestaakt, hervat en het aantal vluchten naar Hong Kong en Sjanghai wordt opgevoerd tot zes, respectievelijk zeven keer per week. Vanaf Amsterdam vliegt Lufthansa tot zes keer per dag naar München.

First Class
In de afgelopen maanden zag Lufthansa zich geconfronteerd met een terugloop in de vraag naar First Class-stoelen op vluchten naar sterk toeristisch georiënteerde bestemmingen. Door zich aan te passen aan een veranderde vraag en toestellen met een andere configuratie (economy and business) in te zetten, kan Lufthansa de beschikbare capaciteit efficiënter aanwenden hetgeen de winstgevendheid ten goede komt. Sinds begin januari is First Class niet meer beschikbaar op vluchten tussen Frankfurt en Philadelphia en tussen Frankfurt en Boston. Met ingang van maart zal ook de configuratie op vluchten naar Atlanta veranderen. Op dit moment worden plannen ontwikkeld om de 'tweeklassen-configuratie' ook te introduceren op één van de drie dagelijkse vluchten tussen Frankfurt en New York JFK, op de dagelijkse vlucht van Frankfurt naar Caracas, op de zes wekelijkse vluchten op de route Frankfurt - Cairo, Asmara en op één van de vijf wekelijkse vluchten op de route Frankfurt - Cairo - Addis Abeba. Los van deze wijzigingen blijft het intercontinentale product, dat bestaat uit drie klassen, ongewijzigd. De First Class is en blijft een essentieel onderdeel van Lufthansa's serviceconcept.

Europese en binnenlandse routes
Op de Europese en binnenlandse routes worden de schema's aangepast aan de veranderende vraag. Op 21 januari werd, met het oog op de voortdurende slechte economische situatie in Duitsland, besloten de capaciteit verder terug te brengen. Dat betekent dat met ingang van
1 februari de vluchten tussen München en London City Airport en tussen Stuttgart en Geneve worden gestaakt. Eind maart vervallen ook de routes Dortmund - Zurich, Hanover - Milaan, Keulen - Dresden, Keulen - Friedrichshafen, Keulen - Stuttgart en Munster/Osnabruck - Zurich.

Uitbreiding AirRail
Sinds maart 2001 biedt Lufthansa, in samenwerking met Deutsche Bahn en de luchthaven Frankfurt, een hoogfrequente en uiterst snelle treinverbinding aan tussen Stuttgart en de luchthaven Frankfurt, onder de naam AiRail. Vanaf 5 mei wordt deze service ook aangeboden op de route Keulen - luchthaven Frankfurt. Passagiers kunnen hun bagage inchecken op het station van vertrek.

Zie ook: media.lufthansa.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Wouter Rutten, Van Luyken Communicatie Adviseurs
Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06
e-mail: rutten@vanluyken.nl

Deel: ' Nieuwe routes in de zomerdienstregeling van Lufthansa '
Lees ook