Ingezonden persbericht


Trend in gladde vloeren aanleiding voor stofzuiger met vernieuwde techniek

Nieuwe Samsung stofzuiger spaart krasgevoelige vloeren

Rijswijk, 22 juli 2002 - Hygine in huis wint onmiskenbaar aan belang. En aan de thuisomgeving worden daarom steeds hogere eisen gesteld. De groeiende trend naar gladde vloerbedekking, zoals parket en laminaat, illustreert dit. Samsung introduceert daarom zijn eerste stofzuigers die gebruik maakt van cyclonen-techniek en daarmee de stofzak overbodig maakt. De Samsung VC-8726VT en 8736HT bieden in een verrassend compact design een groot vermogen van 1600 watt en een hoge zuigkracht van 320 watt. Een speciaal luchtstroomsysteem beperkt de geluidsemissies van deze stofzuigers tot het uiterste. Tezamen met een extra brede parketborstel, waarmee de waardevolle parketvloer wordt ontzien, is de VC-8700 serie buitengewoon geschikt voor gladde, harde en krasgevoelige oppervlakten. Alle modellen zijn standaard voorzien van een turboborstel.

Steeds nieuwere technieken verbeteren de prestaties van stofzuigers met stofzakken regelmatig. Niettemin kunnen de miniscule porin van stofzakken, die lucht moeten doorlaten en stof tegenhouden, toch verstopt raken door het stof dat in de zak wordt opgezogen. Wanneer dat gebeurt, vermindert de luchtdoorstroom en neemt direct ook de zuigkracht af. De techniek van dubbele cyclonen (luchtwerveling) die Samsung voor de VC-8700 serie ontwikkelde, maakt gebruik van twee compartimenten. In de eerste wervelt de luchtstroom die voor de zuigkracht zorgt. In het tweede reservoir wordt het opgezogen stof opgeslagen. Dit voorkomt dat het stof met de wervelende lucht in aanraking komt en daardoor het HEPA-filter van de stofzuiger voortijdig verstopt. Het maximaal vermogen van 1600 watt en hoge zuigkracht van 320 watt is door Samsung aangevuld met het grootste stofreservoir onder de stofzakloze apparaten, met een capaciteit van

1,7 liter. Stofzuigers kunnen tot 85 dBA aan geluid produceren (gemeten in decibels). Volgens deskundigen kan gedurige blootstelling aan geluidsniveaus vanaf 85dBA op den duur tot gehoorbeschadiging leiden. Reden voor Samsung om de VC-8700 serie, dankzij een zorgvuldig ontwerp voor de luchtdoorstroom, met 76 dBA een van de stilste te maken. (Ter vergelijking:
60 dBA is het geluidsniveau van een normaal gesprek.)

De Samsung stofzuiger zonder stofzak met Dual Atrium Cyclone Techniek, bestaat uit twee modellen, te weten de VC-8726VT en VC-8736HT. Beide typen bieden dezelfde prestaties op het gebied van vermogen, zuigkracht, geluidbeperking en efficintie. De VC-8726VT biedt via een schuifregelaar op het apparaat de mogelijkheid de instellingen aan te passen naar eigen wens. De VC-8736HT vergemakkelijkt het gebruik daarboven nog eens aanzienlijk. De uitgebreide elektronische afstandsbediening op de slang maakt bukken overbodig. Het vermogen is vanaf dit controlepaneel te bedienen. De verkoopadviesprijzen bedragen 249 en 299 inclusief B.T.W en exclusief verwijderingsbijdrage, voor respectievelijk de VC8726VT en VC8736HT. De stofzuigers zijn nu beschikbaar.
Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste halfjaar van 2002 een omzet van 17,1 miljard en over 2001 een totale omzet van 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD-schermen, mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network and Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl

Deel: ' Nieuwe Samsung stofzuiger spaart krasgevoelige vloeren '
Lees ook