---

Ministerie van Defensie---

Foto: Secretaris-Generaal en Bevelhebber der Koninklijke Landmacht in Bosnië (KL-voorlichting SFOR)

Nieuwe Secretaris-Generaal maakt kennis met SFOR

09-02-2003

De nieuwe secretaris-generaal van Defensie, Ton Annink heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de Nederlandse SFOR-militairen in Bosnië. Daar bezocht hij eind vorige week samen met landmachtbevelhebber luitenant-generaal Marcel Urlings onder meer Banja Luka, Bugojno, Novi Travnik en Sarajevo.

Onder winterse weersomstandigheden ontving kolonel Hans Hardenbol, Commandant Contco, dinsdag op de luchthaven van Banja Luka de hoge gasten. De "kick off" van het bezoek vond plaats op de Banja Luka Metal Factory waar Hardenbol een introductie gaf over de situatie in Bosnië en de werkzaamheden van de SFOR-militairen. Na een rondleiding over de base en een bezoek aan de Nederlanders die werken bij 107 (NL) Communication and Information Systems Compagny (CISCOY) maakten Annink en Urlings kennis met de Nederlanders bij Headquarters MNB (NW) en het Contco. Ook de hier gelegerde Bulgaren en de Roemenen waren hierbij aanwezig.

Vervolgens ging het bezoek naar Dutchbase Bugojno voor een diner met commandanten van 17 (NL) Gemechaniseerd Bataljon GFPI en een ontmoeting met de militairen van de Dutchbase. Tijdens het ochtendprogramma de volgende dag waren de bezoekers te gast bij het dagelijkse stafoverleg. Er werd ruime aandacht besteed aan de static show. Het ochtendprogramma eindigde met een indrukwekkende rondrit door een Servische wijk. Eenmaal terug was het na een bezoek aan het National Support Element en de Geniecompagnie tijd om verder te gaan. Het bezoek aan Novi Travnik nog diezelfde middag was kort. In de namiddag volgde een demo van de Quick Reaction Force getoond met inzet van het geneeskundig peloton en de vrijwillige brandweer van de base Novi Travnik.

Op de laatste dag van het bezoek werd het gezelschap van Novi Travnik naar Sarajevo gevlogen. Naast de Nederlandse ambassadeur kregen ook de Nederlandse militairen werkzaam bij de Nederlandse Intelligence Cell, commandant SFOR en het personeel van het NSE een bezoek. Het gevarieerde programma gaven Annink en Urlings een goed inzicht in de werkzaamheden van Nederlandse SFOR-militairen. De spirit die ik hier zie en de positieve houding van iedereen, geven mij een positieve indruk," besloot luitenant-generaal Urlings. (Foto's: KL-voorlichting SFOR)

Foto: Secretaris-Generaal en Bevelhebber der Koninklijke Landmacht in Bosnië (KL-voorlichting SFOR) Foto: Secretaris-Generaal en Bevelhebber der Koninklijke Landmacht in Bosnië (KL-voorlichting SFOR)

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe Secretaris-Generaal maakt kennis met SFOR '
Lees ook