12/09/2001 "Een ontwerp vertelt een verhaal"

Niels Luigjes (30) is in dienst getreden als senior ontwerper bij Schoep & Van der Toorn. Hij zal zich in deze functie naast grafische vormgeving ook in het algemeen bezighouden met het creatieve denken binnen communicatietrajecten.

Niels is geen vreemde voor Schoep & Van der Toorn. In 1992 kreeg hij hier zijn eerste baan, nadat hij zijn opleiding aan het Grafisch Lyceum had afgerond. Na 2,5 jaar verliet hij het bureau voor Paul Borghouts Design, om zich verder te ontwikkelen als ontwerper. Na een wereldreis en een freelance periode is Niels weer terug op de creatieve afdeling van het Amsterdamse communicatieadviesbureau. Niet geheel verwonderlijk, want zijn manier van werken heeft een sterke verbondenheid met het communicatietraject. Met mijn ontwerpen probeer ik een verhaal te vertellen. Steeds opnieuw vraag ik me af waar het nou precies om gaat. Ik wil dan ook doordringen tot de kern van de te communiceren boodschap. Van daaruit kun je een thema of concept bedenken dat dragend is voor een heel scala aan communicatiemiddelen. Wat Niels vooral trekt aan Schoep & Van der Toorn is dat ontwerp duidelijk onderdeel is van een communicatiestrategie: We denken hier met zn allen na over het te communiceren gegeven ieder vanuit zijn of haar eigen specialisme. Het is juist die breedheid van het bureau die zon enorme toegevoegde waarde heeft. Een ontwerp krijgt daarmee ineens veel meer lading en inhoud en kan daardoor zoveel meer vertellen.

Over Schoep & Van der Toorn
Schoep & Van der Toorn is een full-service communicatieadviesbureau, gevestigd te Amsterdam. Het bureau is in vijftien jaar gegroeid tot het grootste communicatieadviesbureau in Nederland, met ruim 80 medewerkers en een sterke positie in de ICT-markt, overheid, zakelijke en financiële dienstverlening, non profit en
projectontwikkeling/vastgoed. Het bureau biedt klanten een mix van disciplines aan op het gebied van marketing, marketing-communicatie, cultuur, communicatie & management, beleidscommunicatie, interactieve media, public relations, onderzoek, corporate identity en design. Schoep & Van der Toorn maakt deel uit van het internationale netwerk van adviesbureaus in Technology Communications: Brodeur Worldwide.

Het bureau werkt onder andere voor: ABN AMRO, Baan, Bouwfonds, Freeler, Funda, Gemeente Amsterdam, IBC Vastgoed, IBM, ING-bank, Iomega, KPMG, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Economische Zaken, NS Vastgoed, Palm, Inc., Philips, Projectbureau IJburg, Rijksdienst voor Wegverkeer.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Schoep & Van der Toorn
Gabi Wesselman
(020) 487 40 00 / gabi.wesselman@svdt.nl
Of bezoek onze website: www.svdt.nl

Contactpersoon bij Schoep & Van der Toorn is Gabi Wesselman. Tel: +31 (0)20 487 40 00
Fax: +31 (0)20 669 72 65
Email: gabi.wesselman@svdt.nl

Contactpersoon bij Brodeur Worldwide is Ingrid Mooij. Tel: +31 (0)20 346 20 00
Fax: +31 (0)20 669 72 65
Email: imooij@nl.brodeur.com

Deel: ' Nieuwe senior ontwerper bij Schoep & Van der Toorn '
Lees ook