Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 20 oktober 2005

Nieuwe serie "The Life and Times of Juniper Lee" bij Cartoon Network

Op vrijdag 11 november start Cartoon Network met de gloednieuwe serie; The Life and Times of Juniper Lee.

Juniper Lee is een doodnormaal meisje van 11 jaar. Ze is echter geboren met een geheime opdracht: ze moet de plannen van duistere krachten en kwaadwillende types dwarsbomen. Op elke willekeurig moment moet ze op pad en het kan dus zomaar gebeuren dat ze een supercool verjaardagsfeest van haar beste vriendin halsoverkop moet verlaten om ergens overlastgevende kabouters of herrieschoppende gnomen tot de orde te roepen.

Hieronder alvast een voorproefje van de karakters:

Juniper Lee: Juniper Lee leidt een tamelijk normaal leven. Zij haalt goede cijfers, hangt rond met haar vrienden en ondergaat de aanwezigheid van haar over-actieve broertje Ray Ray. Maar Juniper heeft een geheime opdracht: zij is ook de Te-xuan-ze ("de Beschermer"). Al generaties lang dragen leden van haar familie de eervolle verantwoordelijkheid voor het bewaren van het evenwicht tussen de 'bovennatuurlijke' wereld en de 'echte' wereld. Nu is het de beurt aan Juniper, en het valt haar niet mee. Het leven als Te-xuan-Ze kan behoorlijk frustrerend zijn, vooral omdat Juniper haar missie geheim moet houden voor bijna iedereen om haar heen, inclusief haar ouders. De bovennatuurlijke wereld is slechts voor Juniper, haar grootmoeder, haar broertje en haar hond Monroe zichtbaar. De combinatie van het bestrijden van ruziënde monsters, naschoolse activiteiten en ook nog een sociaal leven onderhouden zou de meeste 11-jarigen tot waanzin drijven, maar Juniper staat haar mannetje. Met haar superkrachten, neus voor magie en de hulp van haar grootmoeder Ah-Ma (die voor haar Te-xuan-ze was) slaat Juniper zich door haar hectische leven heen. De werkelijke uitdaging zit voor haar in de balans te vinden tussen haar geheime rol van Te-xuan-ze en haar eigen 'normale' leventje in Orchid Bay City.

Ray Ray, haar broertje, vindt de strijd met vreemde monsters het mooiste wat er is, maar helaas voor hem is hij niet de Te Xuan Ze; dat baantje ging al naar zijn oudere zusje. Het is zeer vreemd dat meer dan een persoon de krachten van de Te- xuan-ze bezit, maar ergens onderweg zijn een paar krachten van Juniper ook bij Ray Ray terecht gekomen. Ray Ray deelt weliswaar niet Juniper's bovenmenselijke gaven, maar hij kan wel de bovennatuurlijke wereld zien waartegen Juniper haar strijd moet leveren. Voor deze 8-jarige zijn monsters en magie de mooiste dingen op aarde, en af en toe kan hij Juniper helpen.

Monroe mag dan wel lijken op een klein schattig hondje, maar hij is heel wat beter ontwikkeld dan de gemiddelde kwispelende viervoeter. Hij is een fervent lezer, heeft veel kennis van magie en geschiedenis en praat tegen Juniper en Ray Ray met een grappig Schots accent. Het is nauwelijks voor te stellen dat deze kleine zuurpruim op vier poten al generaties lang de Te Xuan Zes terzijde staat; het enige dat hij doet is de hele dag mopperen. Maar ook al is hij vaak chagrijnig, hij heeft meer dan eens bewezen in tijden van nood een betrouwbare bondgenoot en bron van kennis te zijn!

Ah-Mah is niet alleen Juniper's grootmoeder, maar ook een betrouwbare vriendin en leermeester. Zij was "De Beschermer" voor Juniper, dus begrijpt als geen andere de vervelende consequenties van deze verantwoordelijkheid zoals op het laatste moment je vrienden in de steek moeten laten en niet genoeg tijd hebben om alles te kunnen doen wat je wilt. Maar haar wijsheid en ervaring zorgen ervoor dat zij heel relaxt op alles reageert, en ze probeert dat op Juniper over te brengen. Meer dan eens klopt Juniper bij haar aan omdat zij de enige is die begrijpt wat Juniper dagelijks moet doorstaan!

Vanaf 11 november spatten iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 8.00 uur de lotgevallen van Juniper Lee van je scherm!


---

Voor informatie; Matthijs Spits tel. +31 (0)70-3244033 / +31 (0)6 53277138 mailto:matthijs.spits@turner.com Voor het downloaden van beeldmateriaal bij Juniper Lee kunt u inloggen op: http://www.europe.turnerinfo.com


---- --

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe serie 'The Life and Times of Juniper Lee' bij Cartoon Network '
Lees ook