Ingezonden persbericht

s

Den Haag, 5 September 2001
ICM

Persinformatie l Persinformatie l Persinformatie


Nieuwe sim-kaart bespaart hoge kosten en vereenvoudigd mobiel bellen uit het buitenland.

Siemens Nederland introduceert een goedkope en gemakkelijkere manier van internationaal mobiel bellen. Het gaat om een speciale SIM kaart, met SIMCallBack-software van Privacom, die in de mobiele telefoon wordt gebruikt om in het buitenland te telefoneren. Afgelopen zomer is het systeem getest bij Siemens medewerkers die op vakantie gingen. Gebleken is dat de telefoonkosten 40 procent gedaald zijn.

Mobiel bellen vanuit het buitenland is duur omdat er betaald moet worden voor het gastgebruik (roaming) van het buitenlandse netwerk. Bovendien is het lastig om gebruik te maken van diensten die in Nederland geboden worden door het thuisnetwerk (b.v. voicemail beluisteren en VPN-gebruik door bedrijven)
SIMCallBack zorgt voor besparingen en gemakkelijk bellen door de oproep van de beller in het buitenland onmiddellijk door te schakelen naar een speciale centrale in Nederland. Deze Nederlandse centrale maakt de gevraagde verbinding maar belt eerst razendsnel terug naar de oproeper in het buitenland. Dat terugbellen is goedkoper, omdat verbindingen van Nederland naar het buitenland minder kostbaar zijn dan andersom. Nadat de beller in het buitenland is teruggebeld door de centrale, wordt de gevraagde verbinding tot stand gebracht. De beller betaalt dan aanzienlijk minder roamingkosten en kan gebruik maken van diensten die het thuisnetwerk bieden. Op dit moment is het systeem alleen geschikt voor de Siemens mobiele telefoons. Een aanpassing is niet nodig, alleen de oude SIM kaart moet vervangen worden. Het systeem is ook geschikt voor het beluisteren van Voicemail en voor het gebruik van verkorte nummers bij bedrijven. De sim-kaart met SimCallBack-software kan bij terugkeer in Nederland gewoon in de mobiele telefoon blijven zitten.

Interesse
SIMCallBack is ontwikkeld door Privacom. Samen met Siemens Nederland wordt deze dienst op de markt gebracht. De verwachting is dat in eerste instantie de grote bedrijven geïnteresseerd zijn. Er is inmiddels ook interesse getoond door een aantal Nederlandse telecom operators, waardoor op termijn ook de niet-zakelijke gebruikers bediend gaan worden. De verwachting is dat in een later stadium ook andere fabrikanten van mobiele telefoons hun producten geschikt zullen maken voor het gebruik van de SIMCallBack.

Het systeem is al operationeel. Momenteel staat er een terugbelserver in het hoofdkantoor van Siemens Nederland te Den Haag. SIMCallBack is de afgelopen maanden geprobeerd door Siemens medewerkers vanuit hun buitenlandse zakenverblijf of vakantieadres. De algemene reactie op het gebruik is zeer positief. Berekend is dat er gemiddeld 40 procent op de algemene telefoonkosten is bespaard.

Over Siemens Nederland N.V.
De Siemens Groep in Nederland, met een omzet van ruim 1,3 miljard Euro en ruim 3300 medewerkers, maakt deel uit van de in meer dan 190 landen vertegenwoordigde multinational Siemens AG, met een omzet van ruim 78 miljard Euro en 447.000 medewerkers. Zij levert producten, systemen en diensten voor overheid, bedrijfsleven en consument. Siemens biedt de klant oplossingen op vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica.
Zie ook: www.siemens.nl

Over PrivaCom
PrivaCom is een bedrijf dat innovatieve diensten ontwikkelt, op het scheidsvlak van internet, telecommunicatie en computertechnologie. Naast SimCallback heeft PrivaCom diverse innovatieve diensten ontwikkeld, zoals Call me Now!, Click to Speak en Webconnect. PrivaCom werd opgericht in 1997 en telt 16 medewerkers. Meer informatie is te lezen op www.privacom.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:

Siemens Nederland N.V. Afdeling persvoorlichting, André van Schoonderwoerd. Tel: 070 - 333 22 72, Mobiel: 06 - 53 407 417.
e-mail: andre.schoonderwoerd@siemens.nl
Voor overige Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

Inlichtingen over de SimCallBack:
Siemens Nederland N.V. Product Marketing Manager Mobile Solutions Robert J. Heerekop, Tel. 070 - 333 2776, Mobiel: 06 - 55858024 Robert.Heerekop@siemens.nl

PrivaCom. Pieter de Klein.
Tel: 010 - 45 21 008, email: Sales@PrivaCom.com

André van Schoonderwoerd den Bezemer
Press Dept. Siemens Nederland
Information and Communication
Prinses Beatrixlaan 26 (H32C),
2500 BB Den Haag
0031(0) 70 - 333 22 72
0031(0) 6 - 53 407 417

Deel: ' Nieuwe sim-kaart vereenvoudigd mobiel bellen uit buitenland '
Lees ook