Ingezonden persbericht


Nieuwe softwareversie van Quantum's DX30 biedt verbeterde integratie met belangrijkste hard- en softwaresystemen

Basingstoke (Verenigd Koninkrijk), 3 maart 2003 -- Vanaf vandaag is de nieuwste softwareversie van Quantum's DX30 back-upsysteem beschikbaar. De DX30 is het enige op schijf gebaseerde back-upsysteem dat in staat is een automatisch tapesysteem te emuleren. De nieuwe software is direct beschikbaar bij alle nieuwe DX30-systemen en kosteloos verkrijgbaar voor bestaande klanten. De software biedt gebruikers meer back-up en herstelmogelijkheden. Ook is beheer op afstand mogelijk dankzij de intuïtieve grafische interface. Daarnaast biedt Quantum met de DX30 fabrieksondersteuning voor alle belangrijke fabrikanten, omschakeltechnologie en integratie met alle belangrijke back-up software.

"Quantum biedt met de DX30 een goede oplossing voor klanten die op zoek zijn naar een product voor de beveiliging van hun gegevens. De DX30 integreert naadloos in de bestaande infrastructuur en bespaart direct kosten", aldus Paul Mayer, productmanager bij Datalink, een vooraanstaande leverancier van opslagoplossingen. "De DX30 kan direct worden ingezet en heeft een minimale leercurve omdat het systeem net zo eenvoudig kan worden beheerd als een automatisch tapesysteem."

Gebruikers kunnen eenvoudig een DX30 als back-upsysteem benoemen en vervolgens archiveringsactiviteiten agenderen tussen de DX30 en het automatische tapesysteem op een tijdstip dat hen het beste schikt en het netwerk minimaal wordt belast. De DX30 doet zich aan de back-upsoftware voor als een automatisch tapesysteem, bewaart effectief bedrijfskritieke gegevens die dan vervolgens sneller worden hersteld dan gegevens die op een conventionele manier worden gekopieerd. De nieuwe voordelen zijn mede mogelijk dankzij de nieuwste versies van populaire opslagbeheersoftware zoals VERITAS NetBackup en Backup Exec, Legato NetWorker en Computer Associates BrightStor en ARCserve. Dankzij de ondersteuning van fabrikanten als McData en Brocade is een eenvoudige configuratie van de DX30 in netwerken mogelijk.

Quantum blijft waarde toevoegen aan de DX30-productlijn door naast de software te blijven ontwikkelingen. Ook blijft Quantum zich bezighouden met certificering door de belangrijkste opslagpartners. De Quantum DX30 is een databeveiligingsoplossing die niet wordt gelimiteerd door de conventionele manier van het maken van een back-up.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives en Super DLTtape-drives. Er zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen (S)DLT-tapedrives en meer dan 80 miljoen (S)DLT-tapes in gebruik.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2002 behaalde Quantum een omzet van 1,1 miljard dollar.

Contact:
Marije Stijnen
Storage Solutions Group
Quantum Storage UK Limited
t: 00 44 (1256) 84 87 07
marije.stijnen@quantum.com

PR-bureau:
Marije Verdouw
Lubbers & De Jong B.V.
t: 00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

Deel: ' Nieuwe softwareversie van Quantum's DX30 biedt verbeterde integratie.. '
Lees ook