Gemeente Nieuwegein

Nieuwe speerpunten in maatschappelijk werk Nieuwegein

Burgemeester en wethouders van Nieuwegein stellen aan de gemeenteraad voor nieuwe speerpunten vast te stellen in het maatschappelijk werk. Voor 2002 tot en met 2004 moet het maatschappelijk werk meer aandacht geven aan bepaalde doelgroepen en terugkerende cliënten, het lokaal contact versterken, de maatschappelijke signaleringsfunctie verbeteren en zich meer richten op kwaliteitsbevordering (certificering). Bij het versterken van de maatschappelijke signaleringsfunctie denkt de gemeente bijvoorbeeld aan het eerder signaleren van eenzaamheid bij de inwoners. Uit het vorige week gepresenteerde onderzoek naar sociale samenhang bleek namelijk dat 13% van de Nieuwegeiners zich ernstig eenzaam voelt.

Het college stelt voor om ook de komende jaren het algemeen maatschappelijk werk uit te laten voeren door Vitras. De huidige contracten lopen eind van dit jaar af. De afgelopen periode is de situatie met betrekking tot de wachtlijsten wel verbeterd, maar dit blijft een punt van aandacht. Naast de afspraken over de speerpunten, zijn er daarom ook nieuwe afspraken gemaakt over de manier van werken en over de bedrijfsvoering.

Dit voorstel wordt op 19 september besproken in de commissie SWS en op 13 november in de gemeenteraad.Invoerdatum 22-8-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe speerpunten in maatschappelijk werk Nieuwegein '
Lees ook