Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 10 september 2001

Nieuwe speler op de Haagse markt:

Lindblom public relations_public affairs

In Den Haag is Lindblom public relations_public affairs officieel van start gegaan. Lindblom is een initiatief van Diana Kleinjans, Herman Nieuwenhuis en Ewald van Rooij. De dagelijkse leiding van het bureau is in handen van Van Rooij. De initiatiefnemers zijn geen onbekenden in de wereld van het communicatieadvies. Lindblom adviseert bedrijven, overheidsorganisaties en branche- en belangenorganisaties. Launching customers zijn Ben Nederland (mobiele communicatie) en Hop Marjanneke (bedrijfsgerichte kinderopvang).

Ewald van Rooij over de start van Lindblom: Dit is een hernieuwde samenwerking van mensen die elkaar door en door kennen en dezelfde visie hebben op communicatieadvies en beleidsvorming. Lindblom is een typisch Haags bureau : sterk in public relations en public affairs. Wij zien public relations en public affairs overigens niet als twee gescheiden disciplines, maar als elkaar versterkende activiteiten.

Partners

Ewald van Rooij (1967) werkt sinds 1991 bij gerenommeerde Haagse bureaus. Tot 1 augustus was hij adjunct-directeur van Pauw & Van Spaendonck. Tot 1998 was hij als partner bij Van Rossum & Partners verantwoordelijk voor de Haagse vestiging. Hij neemt als directeur de dagelijkse leiding van Lindblom op zich.

Herman Nieuwenhuis (1959) is sinds 1986 actief in public relations en public affairs. Tot drie jaar geleden was hij directeur/mede-eigenaar van Van Rossum & Partners. Op dit moment is hij tevens directeur van mxi tokapi in Amersfoort. Hij is partner en voor Lindblom actief als senior public affairs- en communicatie-adviseur.

Diana Kleinjans (1966) was zelfstandig ondernemer en werkte eerder als adviseur bij Van Rossum & Partners en bij Winkelman & Van Hessen. Zij is gespecialiseerd in het management van grote communicatieprojecten. Als partner neemt zij de coördinatie van projecten voor haar rekening.

Lindblom houdt overzicht

Lindblom refereert aan Charles E. Lindblom. Hij schreef het standaardwerk Politics and Markets en introduceerde het incrementalisme (stapsgewijze besluitvorming) als concept voor beleidsontwikkeling. Het nieuwe bureau voelt zich thuis bij het werkgebied politics and markets en herkent zich in Lindbloms gedachtegoed. Juist in de dagelijkse uitvoering van projecten ligt een groot deel van de strategische kwaliteit besloten. Lindblom houdt kantoor in de Haagse Zurichtoren met overzicht over het politieke en bestuurlijke centrum van Nederland.

Deel: ' Nieuwe speler op Haagse markt voor communicatieadvies '
Lees ook