Gemeente Tiel


Nieuwe sport-en speelvoorziening aan Hertog Arnoldstraat

Tiel is eerdaags een nieuwe sport- en speelvoorziening rijker. Aan de Hertog Arnoldstraat in de Hertogenwijk wordt op dit moment hard gewerkt om een vernieuwde eigentijdse speelvoorziening voor zowel jongeren onder de 12 jaar als voor jongeren boven de 12 jaar te realiseren.

Inbreng van jongeren
Vorig jaar heeft de gemeente Tiel vanaf het `Dierenpark' tot aan de `Bikkelkamp' een inventarisatie van speelvoorzieningen gehouden. Op basis daarvan heeft de gemeente Tiel, de Stichting Hertogenwijk en de Stichting Christelijke Woningkorporatie gekeken welke lokatie het meest geschikt is voor een nieuwe sport- en speelvoorziening. De jongeren en de jongerenwerker van Mozaïek hebben zelf mee mogen praten over welke speelattributen zij op deze lokatie willen.

Voor de kleintjes wordt er onder andere een dubbele schommel een houten combinatietoestel en een verende evenwichtsbalk geplaatst. Ouders kunnen vanaf de picknicktafel toekijken hoe de kinderen zich vermaken. Voor de oudere jeugd wordt er op een verharde ondergrond een voetbal-, basketbal-, volleybal en skatevoorziening gerealiseerd. Het gedeelte voor de oudere jeugd wordt niet alléén door de gemeente Tiel gefinancierd. Het ministerie van VWS en de provincie Gelderland hebben aan twee gemeenten in Gelderland (Doetinchem en Tiel) een subsidiebedrag van 45.000,-- toegekend voor de realisatie van een sport- en speelvoorziening. Eén van de reden van deze subsidie is dat zij enerzijds een toenemende bewegingsarmoede onder jongeren signaleren en anderzijds constateren dat er in Nederland onvoldoende speelvoorzieningen aanwezig zijn.

Sportbuurtwerker
De sport- en speelvoorziening zal waarschijnlijk begin juni al geopend worden. Aan het eind van de zomer zal een sportbuurtwerker ook regelmatig sport- en spelactiviteiten voor de jongeren op deze lokatie organiseren waardoor jongeren gestimuleerd worden om (meer) te gaan bewegen en sporten.

Deel: ' Nieuwe sport-en speelvoorziening aan Hertog Arnoldstraat Tiel '
Lees ook