Nieuwe taakverdeling Suiker Unie en Sucrea

Met ingang van 1 januari a.s. krijgt de reeds eerder aangekondigde verandering van taakverdeling en marktfocus tussen Suiker Unie en Sucrea, beide onderdeel van Cosun, zijn beslag. Achtergrond van deze aanpassing is de slagvaardigheid naar de markt: Suiker Unie concentreert zich op de levering van suikerproducten voor zowel de industriële als de consumentenmarkt (Sundale en Van Gilse). SuCrea richt zich vooral op de (internationale) markt van specialiteiten voor de banketbakkerij.

Dit betekent dat een deel van Sucrea samen gaat met Suiker Unie. Suiker Unie bestaat dan uit drie suikerproductie bedrijven (Dinteloord, Groningen en Puttershoek) en twee specialiteitenfabrieken. Deze twee zijn gevestigd in Puttershoek, waar consumentenartikelen worden geproduceerd en in Roosendaal (Van Gilse), dat zich toelegt op suikerspecialiteiten.

Het resterende deel van Sucrea heet voortaan SuCrea. In deze onderneming worden de eerder dit jaar verworven bedrijven Imarco in Ede en Custom Industries (U.S.A.) geïntegreerd. SuCrea gaat zich specialiseren als bedenker van maatwerkoplossingen voor de (banket)-bakkerssector, vooral in samengestelde ingrediënten en decoratieproducten.

Met deze taakverdeling zijn beide Cosun onderdelen nog beter in staat om de snelle ontwikkelingen in hun markten te vertalen in nieuwe producten, snelle service en innovatieve concepten.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Suiker Unie, Casper Hülsenbeck (directeur Commercie) Tel. (0165) 52 52 52

Suiker Unie, Hans Hogeweg (directeur retail en grootverbruik) Tel. (0165) 52 52 52

SuCrea, Helma Roozendaal (directeur marketing & sales) Tel. (076) 53 03 444

Deel: ' Nieuwe taakverdeling Suiker Unie en Sucrea '
Lees ook