PERSBERICHT

Amsterdam, 1 februari 1999

Powerpuff Girls en Ed, Edd n Eddy nieuwe series op Cartoon Network.

Binnenkort verschijnen er twee nieuwe tekenfilmseries op scherm bij Cartoon Network.
In de studio's van Cartoon Network zijn onlangs twee nieuwe cartoonseries geproduceerd die de komende maanden bij Cartoon Network in Nederland voor het eerst te zien zijn. Het gaat om de Powerpuff Girls en Ed, Edd n Eddy.

De Powerpuff Girls

Buttercup, Bubbles en Blossom zijn drie kleine meisjes die een leven leiden zoals elk ander normaal kind. Opstaan, wassen, spelen en naar school gaan. Totdat zij in aanraking komen met grote of kleine problemen of onrecht. Zoals het redden van een kat uit een boom of het verijdelen van de plannen van een tirannieke boef. Dan beschikken zij ineens over bovennatuurlijke krachten om voor en na schooltijd, maar altijd voor het slapen gaan, ten strijde te trekken tegen deze problemen en de gebeurtenissen tot een goed einde te brengen. De Powerpuff Girls zijn niet zomaar ter wereld gekomen. Professor Utonium, een eenzame genetisch wetenschapper was bezig zijn droom, het langs genetische weg ontwikkelen van een perfect meisje, te verwezenlijken. Er ging iets fout en na een explosieve kettingreactie onstonden drie superhelden met een suikerlaagje, de Powerpuff Girls.

Ed, Edd n Eddy

Ed, Edd en Eddy gaat over drie goede vrienden die samen een van de afschrikwekkendste uitdagingen in hun leven, de puberteit, trachten de baas te worden.
Ze hebben alledrie dezelfde naam en leven in dezelfde straat en woonwijk even buiten de grote stad. De drie vrienden hebben wel totaal verschillende karakters. Hun puberale lompheid, tegenstrijdigheid en verwardheid waarmee ze dagelijks worstelen geven daar nog eens extra accent aan. Voortdurend worstelen ze met hun hormonale chaos, jeugdpuistjes en vet haar. Maar ze zijn vrienden want ze dragen dezelfde naam. Een opeenvolging van komische kapriolen van drie verwarde jongens op weg naar de onbekende volwassenheid.

Uitnodiging

Geachte redactie,

Alvorens de nieuwe series worden uitgezonden is er een voorbezichtiging van de nieuwe cartoons op dinsdag 9 februari om 11.15 uur in Bioscoop The Movies in Amsterdam. Tevens zal er een presentatie gehouden worden over de ontwikkeling van Cartoon Network Nederland, de nieuwe Nederlandse programmering en de totstandkoming van nieuwe producties van cartoonseries binnen Cartoon Network.
Graag nodig ik u uit aanwezig te zijn op dinsdag 9 februari om 11.15 uur in Bioscoop The Movies, Haarlemmerdijk 61 te Amsterdam. Indien u de persbijeenkomst wenst bij te wonen verzoek ik u dit via bijgaande antwoordfax kenbaar te maken.
Ik hoop u op 9 februari te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet

Matthijs Spits
Public relations
020-3553143 of 070-3244033 of 0653277138

Programma

Datum ; 9 februari 1999
Tijdstip ; 11.15 uur
Locatie ; Bioscoop The Movies, Haarlemmerdijk 61, Amsterdam


11.15 uur Ontvangst koffie/thee


11.30 uur Aanvang persbijeenkomst

Inleiding over de Nederlandse versie van Cartoon Network door Mathieu Nagelkerke, Algemeen Directeur Cartoon Network in Nederland.


11.40 uur Uiteenzetting over de nieuwe programmering van Cartoon Network in Nederland


11.45 uur De totstandkoming en ontwikkeling van nieuwe tekenfilms onder de naam "Cartoon CARTOONS " binnen Cartoon Network


12.00 uur Premiere van de nieuwe series Ed, Edd n Eddy en de Powerpuff Girls in Nederland.
Voorbezichtiging van de eerste nieuwe afleveringen


12.20 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen


12.30 uur Lunch


13.00 uur Einde bijeenkomst en uitreiking informatiemateriaal

ANTWOORDFAX

Uitnodiging persbijeenkomst en viewing Powerpuff Girls en Ed, Edd n Eddy op dinsdag 9 februari 1999 om 11.15 uur in Bioscoop The Movies Haarlemmerdijk 61, Amsterdam

Naam ;

Organisatie ;

Adres ;

PC en Plaats ;

Telefoon ;

Fax ;

zal aanwezig zijn op de persbijeenkomst op dinsdag 9 februari 1999 om
11.15 uur in Bioscoop The Movies, Haarlemmerdijk 61 in Amsterdam.

Dit formulier gaarne terugfaxen naar 070-3240347

Deel: ' Nieuwe tekenfilmseries op Cartoon Network '
Lees ook