Nieuw initiatief in de hulpverlening


Telefonische hulplijn voor trauma- en rouwverwerking nu actief

HEERLEN, 20101008 -- Therapeutische Praktijk Kersten te Heerlen heeft sinds kort een hulplijn opgezet. Er zijn uitsluitend professionele hulpverleners werkzaam op deze hulplijn, waar iedereen in Nederland en Belgi anoniem terecht kan met problemen en voor advies.

Iemand verloren of iets ergs meegemaakt? Praten help! Bijna iedereen maakt dingen in het leven mee die moeilijk zijn. Praten helpt en lucht op, maar wat als je niemand hebt om je gevoelens mee te delen? Of dat je niet wilt dat iemand in je omgeving weet waar jij mee worstelt? Dat je vrienden en familie niet wilt belasten met jouw problemen?

Vanaf nu is er hulp: de telefonische hulplijn voor trauma- en rouwverwerking.

Maddy Kersten van Therapeutische Praktijk Kersten en initiatiefneemster van deze hulplijn merkt in haar praktijk dat mensen vaak behoefte hebben om te praten over zaken die hen bezig houden, maar dat tegelijkertijd ook heel moeilijk vinden. "Een voorbeeld is rouwverwerking. Na verloop van tijd gaan de meeste mensen om je heen over tot de orde van de dag, maar jij worstelt nog met het verdriet en gemis. Dan gaan mensen vaak eenzaam verder. Een ander voorbeeld is relationele problemen: Het is veel fijner om te praten met een objectieve onbekende die vaak een frisse onafhankelijk blik op de zaak heeft", aldus Maddy Kersten.

Iedereen kan terecht bij de telefonische hulplijn. Of het nu om rouwverwerking, geweldplegingen, relationele- of werkgerelateerde problemen zijn of gewoon de behoefte om een eenzame leegte in te vullen. Het team van de hulplijn is de schouder en het luisterend oor, die op dat moment nodig zijn. "Het is fijn dat iemand met je meedenkt en meevoelt en iedereen kan met een gerust hart zijn verhaal kwijt", vertelt de initiatiefneemster enthousiast.

De voordelen van deze hulplijn zijn groot. De consulenten zijn allen goed opgeleid in de hulpverlening en hebben een eigen specialisme. Het is als het ware een telefonisch consult zonder reistijden of wachtlijsten en indien gewenst anoniem. Je kunt bellen wanneer het jou uitkomt, ook 's avonds, en zonder afspraak. Er zijn geen ingewikkelde dossiers of intake gesprekken, maar alleen die professionele hulp, waar je op dat moment behoefte aan hebt.

In Nederland is het telefoonnummer: 0909 - 04 001 86 ( 0,80 pm) en vanuit Belgi 0903- 42 959 (1,50 pm). Meer informatie is te vinden op: www.hulpbijverwerking.be, www.hulpbijverwerking.nl

SBS6 is een nieuwe rubriek op teletext gestart: Mentalcoaching, pagina 380. Hier is de lijn te vinden onder Mentalcoach pagina 381 https://www.mentalcoach.tv


Deel: ' Nieuwe telefonische hulplijn voor trauma- en rouwverwerking '
Lees ook