Persbericht-
Utrecht, maart 1999

Drie opmerkelijke boeken bij Kosmos-Z&K, de Groenboekerij:

Toveren met bollen, Jacqueline van der Kloet
Bloemrijk tuinieren, Pippa Greenwood
Welke vaste plant waar, Lancaster/ Oudshoorn

Toveren met bollen door Jacqueline van der Kloet is het eerste Nederlandstalige boek over bloembollen waarin uitgebreid wordt ingegaan op de toepassing ervan.
Met vooral veel aandacht voor het combineren van bollen met vaste planten en het planten van bollen in potten. Verrassende combinaties, daar gaat het om. Bekende en onbekende bolgewassen passeren de revue met hun bijzonderheden, toepassingen en bloeiperiode.
De auteur spreekt de lezer(es) persoonlijk aan en begeleidt hem/haar op een enthousiaste manier door de tekst. Een praktisch, informatief boek dat door z'n toonzetting en de zorgvuldige schrijfstijl ook nog prettig is om te lezen.
Vooral geschikt voor tuinliefhebbers met al enige ervaring, maar ook tuinontwerpers kunnen door dit boek op heel wat nieuwe ideeën komen. ISBN 90-215-3471-1; gebonden, 128 pgs.; f19,90 (na 1-7-'99 f29,90)

Jacqueline van der Kloet is zelfstandig tuinontwerper en beplantingsadviseuze. Zij schreef enkele jaren over tuinieren in onder andere VT Wonen en het Algemeen Dagblad en verzorgde tuinrubrieken voor het tv-programma 'In en om het huis' van SBS 6.

Bloemrijk tuinieren van Pippa Greenwood (oorspronkelijke titel: Flower gardener) begint heel simpel bij de basis: wat is een bloem? Vervolgens wordt men kort en krachtig bijgepraat over de te treffen voorbereidingen in de tuin en het opkweken van planten. Dan volgt een rijk scala aan de meest wonderlijke, kleurige en geurige bloeiende planten. Met alle informatie die nodig is voor het zaaien, planten, uitkiezen en verzorgen. Op zo'n manier in beeld gebracht dat de bloemengeur lijkt op te stijgen uit elke pagina. Ook staan er overzichten in van de meest geschikte planten voor specifieke toepassingen. Een mooie aanschaf voor elke tuinier die graag een kleurrijk resultaat in de tuin wil zien. ISBN 90-215-3167-4; gebonden; 168 pgs.; f49,90

Pippa Greenwood is een begrip in Engeland. In BBC-programma's -zowel op radio als tv- is zij een regelmatige verschijning. Ze schrijft in vele 'groene' magazines en is correspondent voor de The Daily Mirror. Haar boekpublicaties zijn in Engeland razend populair, en dat maakt haar een 'best-selling author' op haar vakgebied.

Welke Vaste Plant Waar? Een Nederlandse bewerking door Wim Oudshoorn van het Engelse What Perennial Where van Roy Lancaster. Een rijk geïllustreerde en overzichtelijke gids voor het kiezen van de meest geschikte vaste planten voor elke plek in de tuin. Waarom voor welke vaste plant waar en wanneer moet worden gekozen wordt structureel aangepakt. Binnen vijf themahoofdstukken 'grond en groeiplaats', specifieke toepassingen', 'bloemrijke effecten', 'weelderig blad' en 'liefhebbersplanten' wordt een uitgekiende keuze voor allerlei toepassingen behandeld. Met de botanische én Nederlandse plantennamen, symbolen voor zon en schaduw, winterhardheid en zuurgraad, en inclusief vermelding van hoogte- en breedtegroei.
Een gids waarmee iedereen, overal, met elk soort tuin onmiddellijk aan de slag kan. Zeer overzichtelijk, met meer dan 700 fraaie kleurenfoto's. ISBN 90-215-3396-0; gebonden; 160 pgs.; f49,90

Van Wim Oudshoorn zijn inmiddels 65 boeken verschenen in de Groenboekerij, waaronder een tiental vertalingen. Momenteel werkt hij voor o.a. de bladen Mijn Tuin, BuitenGewoon en Tuin en Landschap, en schrijft hij wekelijks voor het Vlaamse dagblad Het Volk.


-Einde persbericht-

Voor meer informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met de Jeske de Cock, tel: 030 -234 92 11/ fax: 030-234 9247

Met vriendelijk groet,

Jeske de Cock
Afdeling Promotie & Publiciteit
Tel: 030 - 2349211
Fax: 030 - 2349247

Deel: ' Nieuwe titels bij Kosmos-Z&K, de Groenboekerij '
Lees ook