Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


---

Nieuwe topsportcoördinator wil meer Europese medailles

''Doorgaan op de weg naar succes ondanks economische recessie''

t Harde, 18 maart 2003 Het verbreden van de skeeler- en skatesport. Dat is één van de belangrijkste doelstellingen van Dick Nap, de nieuwe topsportcoördinator van de Skatebond Nederland (SBN). Medailles op het Europees Jeugdkampioenschap in eigen land, deze zomer in Genemuiden, kunnen daar volgens Nap belangrijk aan bijdragen.

''Als we onze sport verder willen promoten en verbreden, zullen we ons juist in Genemuiden moeten laten zien,'' realiseert Nap zich. De Veenendaler, houder van onder meer een skate- en skeelerschool, heeft vertrouwen in succes op het Europees Jeugdkampioenschap, van 9 t/m 12 juli op een 270-meterbaan. Nap: "We hebben een tamelijk grote selectie met veel talent, waaruit we kunnen kiezen. Ook een voordeel is de mogelijkheid om permanent op de baan in Genemuiden te kunnen trainen."

De Fries Tjeuke Horsten blijft evenals vorig jaar bondscoach van de Skatebond Nederland voor de jeugd (tot en met 17 jaar), daarbij geassisteerd door Groninger Albert Bakker, die afgelopen jaar zijn functie als topsportcoördinator overdroeg aan Nap.

De Belg Johnny Colpaert, onder wie Arjan Smit vorig jaar op het WK zilver behaalde op de 10 km puntenkoers, blijft aan als bondscoach voor de senioren. Ook hier werkt de SBN met een brede selectie, waaruit gedurende het seizoen rijders worden geselecteerd voor het Europees kampioenschap, 27 juli t/m 3 augustus in het Italiaanse Padua. Het streven van de skatebond is ook een afvaardiging te zenden naar het wereldkampioenschap in Suzhou, China, de eerste week van september. Of dit financieel haalbaar is, is nog niet duidelijk.

"Vorig jaar hadden we een succesvol seizoen, zowel aan de top als in de breedte,'' aldus Dick Nap. "We willen doorgaan op de ingeslagen weg. Het zal niet gemakkelijk worden, omdat de teruglopende economie en de maatschappelijke situatie ook hun invloed hebben op de sport. Bedrijven staan op dit moment niet in de rij om te sponsoren. Iedereen wacht de dreigende situatie van een oorlog met Irak af, om te beoordelen welke invloed dat heeft op het bedrijfsleven. Logisch, maar de sport moet verder. Sport is voor velen juist een uitlaatklep om in het bedrijfsleven optimaal te kunnen functioneren."

Verder hoopt Nap meer structuur te brengen in landelijke organisaties, vanaf verenigingen tot aan de nationale selecties. Een eerste opzet is de districten en de districtstrainers meer te betrekken bij de trainingen. Onder auspiciën van de bondscoaches gaan de districtstrainers deels de rijders van de selectie begeleiden.


---
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inlineskaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl

Neem bij vragen contact op met:

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 0525-659130 of 06-22508593, e-mail: h.vanos@skatebond.nl Dick Nap, topsportcoördinator SBN, tel. 06-53835131 of 0318-522378, e-mail: info@dicknap.nl


---

Skatebond Nederland
www.skatebond.nl

Deel: ' Nieuwe topsportcoördinator wil meer Europese medailles '
Lees ook