Nuffic

Persberichten

The Hague, 24 september 1999

Nieuwe Vagant maakt studenten wegwijs in buitenland

Gratis gids verkrijgbaar bij bureaus buitenland

Onder de titel "Vagant, wegwijzer voor studeren in het buitenland" brengt de Nuffic (de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs) een handige gids uit voor studenten die zich willen oriënteren op een studie in het buitenland. Vagant is gratis vanaf heden via de bureaus buitenland van de onderwijsinstellingen te verkrijgen. Het verschijnen van Vagant is tevens startsein voor de landelijke campagne "Waar een Wil is, is een Weg". Hiermee wil de Nuffic studenten wijzen op de vele mogelijkheden van een studieverblijf buiten Nederland.

Internet
Vagant geeft basisinformatie over maar liefst 32 landen. Op overzichtelijke wijze komen de belangrijkste zaken aan de orde, zoals: de onderwijssystemen van de desbetreffende landen, de aanmeldingsprocedures, visa/werkvergunningen, verzekeringen en huisvesting. Ook bevat Vagant tips bij het zoeken naar een internationale stageplaats. Ten slotte biedt Vagant handige verwijzingen naar relevante publicaties en internetadressen. Vagant zelf is ook op het Internet te raadplegen: http://www.nuffic.nl/vagant/.

Financieringsbronnen
Een studie in het buitenland kost geld. Om studenten wegwijs te maken in de vele beursmogelijkheden en ze te helpen zoeken naar mogelijke financieringsbronnen voor hun eigen studieverblijf in het buitenland, maakte de Nuffic de zogenaamde BeursOpener via het Internet toegankelijk. De BeursOpener is online te raadplegen via http://www.nuffic.nl/bo/.

Studiebeurs
Studenten die belangstelling hebben voor een studieverblijf in het buitenland kunnen van 7 tot en met 9 oktober ook een bezoek brengen aan de StudieBeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. In het gedeelte "Scope on the globe" zijn Nuffic-voorlichters met een informatiestand aanwezig. Hier kunnen studenten ook een gratis exemplaar van Vagant komen afhalen.

Deel: ' Nieuwe Vagant maakt studenten wegwijs in buitenland '
Lees ook